Újabb modellt gyártanak Győrben

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egy évvel az Audi Q3 gyártásának megkezdése után, 2019-ben elindul egy új modell, a Q4 sorozatgyártása Győrben - közölte az Audi Hungaria Zrt. A német Volkswagen csoport kedden azt is bejelentette, hogy az Audi SUV-Q8 luxusmodellt 2018-tól Pozsonyban gyártják majd.

A hatodik a sorban

Az új sportos autó a hatodik modell lesz, amelyet a magyarországi Audiban gyártanak. A Q4 a Q3-hoz hasonlóan az épülő nyolcvanezer négyzetméter alapterületű új karosszériagyárban készül majd.

Peter Kössler, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke szerint az Audi AG döntése új perspektívákat nyit a győri gyár előtt. Győrben gyártják már az Audi A3 Limousine, az A3 Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Audi TT Roadster modelleket.

Ezért fontos a győri gyár

A vállalat tavaly év elején jelentette be, hogy a spanyolországi Martorellből Győrbe kerül át a Q3 sorozatgyártása. Lőre Péter, a győri székhelyű jármű- és motorgyártó cég vállalati kommunikáció és kormánykapcsolati igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a világ autógyártásában a Q3 és a Q4 modelleket is magában foglaló SUV szegmens (városi terepjáró) a jövőben is erősen fejlődni fog, ezért fontos, hogy a győri gyárban két ilyen modellt is gyártanak, ami biztosítja a gyár még jobb kihasználását.

Az Audi árbevétele tavaly tizedével csökkent 2015-höz képest. A győri üzemben 1 millió 926 ezer 638 motor és 122 ezer 975 jármű készült. Az alkalmazottak száma a tavalyi év utolsó napján 11 ezer 631 volt, ami 220-szal több, mint egy évvel korábban.

A német Volkswagen autókonszern kedden azt is bejelentette, hogy a jövő évtől az Audi Q8 luxusmodellt kizárólag Pozsonyban gyártja majd. Az Audi Q7-es modelljét már 2005 óta a szlovák fővárosban gyártják. A jövő SUV (városi terepjáró) zászlóshajója, a Q8 terveit már bemutatták a detroiti és a genfi autókiállításon. Az Audi tavaly mintegy 650 000 SUV járművet értékesített a Q2, Q3, Q5 és Q7 modelljeiből, amely az összértékesítés mintegy egyharmadát jelentette.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

150 milliárd forint jut turisztikai fejlesztésekre »