Újra rekordot döntött a Skoda

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Tavaly 34 százalékkal 951 millió euróra emelkedett a cseh Skoda Auto autógyár adózott nyeresége - közölte a Skoda Auto menedzsmentje szerdai sajtótájékoztatóján az észak-csehországi Mladá Boleslavban.

Emelkedő eladások

A német Volkswagen csoportba tartozó Skoda Auto bevételei tavaly rekordnagyságúra, 13,7 millió euróra emelkedtek. Tavaly a Skoda összesen 1,127 millió személygépkocsit szállított megrendelőinek, ami éves szinten 6,7 százalékos növekedés.

A cseh autógyár legnagyobb piacát Kína jelenti, ahol 2016-ban 317 ezer kocsit adtak el, ami éves összehasonlításban 13 százalékos emelkedés. Nyugat-Európában 454 ezer autó kelt el, ami 5 százalékos növekedés. A szintén jelentős orosz piac egy százalékkal nőtt tavaly - sorolta az adatokat Bernhard Maier, az igazgatótanács elnöke. Leszögezte: a Skoda Auto az idén tovább akarja növelni az eladott autói számát.

"A 2016-os év eredményei meghaladták várakozásainkat. Már harmadik éve döntöttük meg az előző évi rekordunkat, s ez a 2025-ig kidolgozott növekedési stratégiánk helyességét bizonyítja" - fejtette ki Barnhard Maier.

Várják az új modellt

Tavaly a legnagyobb mértékben, 73 százalékkal, a luxuskocsinak számító Super eladása növekedett, mégpedig 138 ezerre. A Rapid modell eladása kilenc százalékkal (212 700), a Fabiáé öt százalékkal (202 300), míg az Octaviáé 0,8 százalékkal (436 ezer) emelkedett. A Yeti eladása viszont öt százalékkal (95 500) visszaesett. A legkisebb Skoda modell, a Citigo eladása egy százalékkal 40 700-ra emelkedett.

A Skoda Auto jelenleg hét személygépkocsi modellt forgalmaz 40 változatban. Az idei év legnagyobb eseményének a Kodiaq városi terepjáró piacra kerülése ígérkezik.

A legnagyobb cseh autógyár 29 580 embernek ad munkát, ami éves szintén 11 százalékos növekedés. A munkások havi átlagkeresete a gyárban 36 ezer korona, mintegy tízezerrel haladja meg az országos átlagot.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Globálisan zsugorodhat az autópiac »