Véget érhet a SEAT pechje

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Volkswagen konszernhez tartozó SEAT márka értékesítése 2,4 százalékkal bővült 2015-ben, ugyanakkor legnagyobb gyártóhelyén, a spanyolországi Martorellben a gyártás 7,8 százalékkal növekedett, ezzel várhatóan fordulóhoz ért a SEAT csoportnál a korábbi évek veszteséges trendje.

A cég közleményben tájékoztatott arról, hogy tavaly a 400 037 SEAT-ot adtak el világszerte, az értékesítés már harmadik éve növekszik.

Új szegmensben debütál a márka

Ulrich Selzer, a SEAT értékesítési igazgatója elmondta, hogy a SEAT számára az értékesítési volumen növelése továbbra is elsőrendű szempont. Ebben nagy szerepet szánnak a márciusban bemutatkozó terepjárónak, amellyel új szegmensben jelenik meg a márka. A SEAT legfőbb piaca Spanyolország, ahol részesedése 7,5 százalékos. Tavaly a belföldi értékesítést 14,3 százalékkal, 77 ezer fölé tudták növelni.

Fontos piac Németország is, itt 87 800 autót adtak el 2015-ben. Jók az eredmények Európán kívül is, Mexikóban, Algériában például 6 százalékos a piaci részesedés. Magyarországon tavaly 2700 modellt adtak el, a márka részesedése 1,3 százalékos az újautó-piacon.

Bővítenék a modellpalettát

Az értékesítési igazgató jelezte, hogy a SEAT bővülésének kulcsa jelenleg a modellpaletta bővítése, az eddig kétmodelles márkából az új SUV bevezetésével már hárommodellessé válik. Az utóbbi években a kompakt szabadidőautók szegmense bővül a legerőteljesebben, ezért a cég arra számít, hogy az első teljes évben akár 60-70 ezer is elkelhet az új terepjáróból. A cég tavaly novemberben azt jelentette be, hogy a következő két évében négy új modellel áll elő, ezek közül a SUV az első, amely márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be.

A SEAT martorelli gyárában tavaly 477 077 autót gyártottak, ezen a helyszínen az Ibiza és a Leon mellett Audi Q3 is készül jelenleg. A gyár kapacitása évi 620-630 ezer autó. A SEAT csoport spanyolországi gyárai - Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell - mellett termelőhellyel rendelkezik Portugáliában, Szlovákiában és Csehországban. A járművek 80 százalékát exportálja, a világ 75 országában van értékesítőhelye. A SEAT árbevétele 2014-ben megközelítette a 7,5 milliárd eurót, 390 500 jármű értékesített abban az évben.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Elektromos autókkal bővül a Mol Limo flottája »