Világpremiert tartott az Audi

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Csütörtökön, az Audi-konszern ingolstadti központjában bemutatták a gyár két új modellváltozatát, az A5 Coupét és annak sportosabb variációját, az S5 Coupét.

Még várni kell a vétellel

Rupert Stadler konszernfőnök az eseményen arról beszélt, hogy kilenc éve, az A5 bevezetésével már forradalmasították a középkategóriás autók piacát, csúcsszínvonalú megoldásokat kínálva, most pedig a modell új nemzedékével jelennek meg.

Hangsúlyozta: autóik a haladást ötvözik a hagyománnyal, egyesítve a komfortot, a praktikumot, a dinamizmust, az eleganciát, az egyediséget és a szenvedélyt.

Az Audi AG közleménye szerint a két - kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható - modell közül az A5 Coupét öt, 190 és 286 lóerő közötti erőforrással kezdik Németországban árusítani; ezek az előző nemzedéknél 22 százalékkal kisebb fogyasztás mellett 17 százalékkal nyújtanak magasabb teljesítményt. Az Audi S5 Coupé V6-os turbómotorja elődjénél 21 lóerővel lesz erősebb a maga 354 lóerős teljesítményével.

Csökkent a jövedelmezőség

Az első negyedévben az eladási volumen növekedése ellenére is csökkent az Audi eredménye a cég honlapján szerdán közzétett beszámoló szerint. Az Audi értékesítési árbevétele devizaárfolyam-hatások és a világ legnagyobb autópiacán, Kínában dúló kiélezett árverseny miatt egy százalékkal 14,5 milliárd euróra csökkent az első negyedévben. Az Audi az első negyedévben 519 ezer autót szállított le megrendelőinek az egy évvel korábbi 497 ezerrel szemben.

A működési eredmény az új modellekre, technológiafejlesztésre és üzemberuházásokra fordított összegek miatt 15,5 százalékkal 1,2 milliárd euróra csökkent. Rontotta az első negyedéves eredményt a Takata légzsákok cseréjének finanszírozására elkülönített 100 millió eurós céltartalék is.

A bevételarányos jövedelmezőség így 8,3 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 9,7 százalékról. A BMW 9,4 százalékos, a Mercedes-Benz pedig 7,1 százalékos bevételarányos jövedelmezőséget mutatott fel az első negyedévben. Az Audi adó előtti nyeresége 959 millió euró lett a tavalyi első negyedévi 1,5 milliárd euróval szemben. Az Audi a Volkswagen konszern messze legnagyobb nyereségforrása.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Élénkül az autópiaci forgalom Kínában »