Visszaesett a Volkswagen autóeladása

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Elsősorban a kínai piac beszűkülése miatt márciusban is csökkentek a Volkswagen konszern autóeladásai. A konszern 999 ezer gépjárművet értékesített, 4,3 százalékkal kevesebbet mint 2018 márciusában. Az első negyedévben a konszern eladásai 2,8 százalékkal, 2,6 millióra csökkentek.

Kínában a Volkswagen márciusban 325 ezer járművet értékesített, 9,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, az első negyedévben pedig 6,3 százalékos csökkenéssel 947 ezret. A kínai piacon az Egyesült Államokkal folytatott kereskedelmi vita miatt esett vissza a vásárlói aktivitás.

Visszatartotta ugyanakkor a vásárlásokat az áfa áprilisban életbe lépő csökkentése is. A konszern értékesítési igazgatója, Christian Dahlheim ezért "valamivel bizakodóbban" tekint az év hátra lévő része elé. A belföldi piacon Németországban a Volkswagen konszern 2,4 százalékkal 133 ezerre növelte eladásait márciusban. Az első negyedévben pedig éves összevetésben 2,2 százalékkal több járművet, 337 ezret adott el.

Az Egyesült Államokban 8,2 százalékkal, Brazíliában 3,9 százalékkal nőttek a Volkswagen eladásai márciusban. A VW márka eladásai márciusban 7,2 százalékkal 543 ezerre, az első negyedévben pedig 4,5 százalékkal 1,46 millióra csökkentek.

Hirdetés
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Magyar fiatalok is pályára lépnek az idei VB-n

A FIFA Világbajnokság-McDonald's Játékoskísérő program keretében...

A tökéletes kempingezés titkai

Néhány dologra nem árt előre felkészülni, hogy valóban felhőtlen...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Erős hanyatlásra számíthat az autóipar »