Visszafogják az autógyártást Kínában

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A japán autógyártók átlagosan közel 50 százalékkal csökkentik termelésüket Kínában a kereslet megfogyatkozása, illetve a két ország között zajló szigetvita miatt.

A Nikkei című japán lap hétfői számában arról írt, hogy elsősorban a Toyota, a Nissan és a Honda tervez kevesebb autót előállítani: a Nissan mindkét gyárában megszünteti az éjszakai műszakot, a Toyota és a Honda rövidített munkaidőt vezet be. A japán autógyártók azt követően kényszerültek visszafogni termelésüket, hogy az augusztus vége óta húzódó szigetvita miatt Kínában egyre erősödik a Japán-ellenesség. Ez többek közt a japán áruk bojkottjában mutatkozik meg, amivel számos kínai a hazafiasságát kívánja kifejezni.

Egy korábbi Reuters-beszámoló szerint a Mazda 35, a Toyota 40, a Mitsubishi Motors 62,9 százalékkal kevesebb autót adott el szeptemberben Kínában, mint egy évvel korábban. A japán autók iránti kereslet csökkenéséből számos más külföldi gyártó profitált az elmúlt hónapban. Az Audi 20, a BMW 55, a Mercedes-Benz pedig 10 százalékkal növelte eladásait.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kisebb lehet az első negyedévi kínai GDP-növekedés »