Viszik Aston Martint az egész világon

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Aston Martin sportautógyártó tavalyi adózás előtti vesztesége 7 százalékkal csökkent elsősorban a tavalyi tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos 136 millió font egyszeri kiadás miatt.

A brit székhelyű cég csütörtökön azt közölte, hogy 68,2 millió font (1 font=369,38 forint) adózás előtti eredményt ért el tavaly az egy évvel korábbi 84,5 millió font után. Az Aston Martin kamat- és adófizetés, valamint amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 20 százalékkal, 247,3 millió fontra nőtt, míg a cég bevétele 25 százalékkal, 1,1 milliárd fontra ugrott. A tavaly eladott járművek száma 26 százalékkal, 4441-re emelkedett. Az értékesített autók átlagára 141 ezer font volt. A tavaly értékesített autók száma az ázsiai és csendes-óceáni térségben 44 százalékkal, az amerikai kontinensen 38 százalékkal, Nagy-Britanniában 17 százalékkal, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában együttesen 13 százalékkal bővült. A cég az idei évre 7,1-7,3 ezer, 2020-ban pedig már 9,6-9,8 ezer körüli autó eladásával számol.

Az Aston Martin legnagyobb tulajdonosai az olasz Investindustrial kockázati tőkebefektető társaság és az Investment Dar kuvaiti befektetési alap, kisebb, 4,9 százalékos részesedéssel a Mercedes-Benz anyacége, a Daimler is rendelkezik. Az 1913-ban alapított Aston Martin részvényeivel tavaly októberben indult meg a kereskedés a londoni tőzsdén. Akkor a cég piaci tőkeértéke 4,33 milliárd font volt, jelenleg már csak mintegy 3,1 milliárd font.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Magyar fiatalok is pályára lépnek az idei VB-n

A FIFA Világbajnokság-McDonald's Játékoskísérő program keretében...

A tökéletes kempingezés titkai

Néhány dologra nem árt előre felkészülni, hogy valóban felhőtlen...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Scania: csökkentenék a széndioxid lábnyomot »