Gyűjtői darabok várják az aukciók szerelmeseit

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Igazi tavaszi csemegék: gyűjtői darabok és megfizethető árú műalkotások jellemzik a BÁV márciusi kamaraaukciójának anyagát. Az ékszerrajongókat többek között klasszikus vintage és színes drágaköves darabok, valamint szoliter gyűrűk várják, a műtárgykollekció sok más mellett pazar kidolgozású Zsolnay miniatűr dísztárgyakat sorakoztat fel, míg a festményeknél például Bernáth Aurél, Fried Pál, Turmayer Sándor, Jancsek Antal vagy Györök Leó alkotásaira lehet kedvező áron licitálni.

Az aukcióra bocsátott ékszereknél ismét a klasszikus darabok kerültek előtérbe. A vintage hódításával az egyre keresettebb egyedi ékszerek a hétköznapi és modern viseletek kiegészítői is lehetnek. Erre legjobb példát az ötvösékszerek jelentik: a látványos, de anyaghasználatukban visszafogottabb darabok statement kiegészítőként akár egy sportos öltözethez is remekül illenek.

Ha tavasz, akkor szerelem és eljegyzés. A BÁV szakértői most is igyekeztek nagyobb brillekkel ékített szoliter gyűrűket és hozzájuk illő fülbevalókat is beválogatni az aukciós anyagba. Ha pedig valakit nem csak az érzelmei irányítanak, akkor ezek az ékszerek befektetésnek is kiválóak. Az új évszak beköszöntének jegyében a színes drágakövekkel, smaragddal, zafírral vagy rubinttal ékített gyűrűk, fülbevalók, karkötők és nyakláncok mellett a ma már ritkaságnak számító korall ékszerek sem maradhatnak ki a kollekcióból.

Az anyag összeállítói a férfiakra is gondoltak, akiknek vadászékszereket és többek között egy IWC Schaffhausen zsebórát ajánlanak. Szintén figyelemreméltóak a mesterien megmunkált szelencék, amelyek közül talán egy sport tiszteletdíj a legizgalmasabb, amelyet Habsburg József Ágoston főherceg adományozott egy margitszigeti galamblövészet alkalmából a győztesnek.

A műtárgykollekció korábban nem látott mennyiségben sorakoztat fel gyűjtői csemegéket, mindenekelőtt pazar kidolgozású Zsolnay miniatűr dísztárgyakat, köztük egy madarat formázó sípot, illetve két egészen különleges eozinmázas szecessziós függőt. A porcelánok között századfordulós vadászporcelán, Salvador Dali dekorral díszített német buyon csésze, art deco asztalközép vagy 19. századi francia kisplasztika egyaránt megtalálható, míg a modern magyar kerámiák rajongói többek között Gorka Géza, Bod Éva, Fekete Géza vagy Benkő Ilona alkotásaira licitálhatnak.

Az aukciókon mindig nagy népszerűségnek örvendő asztali ezüstök is szép számban képviseltetik magukat, így például szalvétatartókra, cukordobozokra, kínálótálakra, kiöntőkre vagy akár jugenstil gyümölcskosárra is licitálhatunk. Mellettük olyan különleges apróságokat is vásárolhatunk, mint például egy biedermeier ezüst fonaltartó.

A festményanyagban egyaránt megtalálhatók a klasszikus alkotások, így egy 19. századi allegorikus, vagy a nagymesterek közül Bernáth Aurél falusi bált ábrázoló akvarellje, amely mindössze 75 ezer forintos kikiáltási árról indul.

Valószínűleg sokan licitálnak majd Fried Pál afrikai lányokat ábrázoló pasztellképére, míg a Budapestet megörökítő festmények kedvelőinek Turmayer Sándor Gül Baba utca, illetve Gellérthegyi panoráma című alkotásaira hívjuk fel a figyelmét. A csendéletek közül Jancsek Antal vagy K. Spányi Béla falusi életképeire, illetve a festmények közül a legmagasabb kikiáltási árról, 300 ezer forintról induló Györök Leó vízparti tájképére is érdemes lesz licitálni. 

A közel 200 tételt felvonultató aukciós kiállítás március 17-26. között tekinthető meg a BÁV Apszistermében (1052 Budapest, Bécsi u. 3.), míg az árverésre március 28-án 18 órakor kerül sor ugyanitt.

Hirdetés
Brexit

A Bank of England kormányzója szerint a brit EU-tagság megszűnésének...

Nem jött ezen a héten lényeges hír sem a Brexittel, sem az Egyesült Királyság...

http://www.AutoAlkatreszONLINE24.hu
Hirdetés
Szavazz!

A Balaton északi vagy a déli partja vonzóbb?

Hajlamosak vagyunk kőbe vésett értékítéletet feltételezni, pedig még az...

Védtelenek lesznek az adataink?

Május végén lép életbe a GDPR, és itthon egyetlen szervezet sem lesz 100...

Torzítja Trump a piacot?

Nem elég, hogy az 1929-33-as nagy gazdasági világválság óta nem kezdett évet...

Vagyon

Csökkent a Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona...

Hongkongban tavaly átlépte a legvagyonosabbak száma az egymillió főt.

Hirdetés
Találtuk

Hat tipp, hogy uralkodni tudj az érzelmeiden

A harag egy teljesen természetes emberi érzelem, amit egészséges módon ki is...

Veszélyforrás a madaraknak az áramhálózat

De a gólyák védelmére kihelyezett fészektartó szerkezetek száma évről-évre...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Zombiállapotból ébredeznek a piacok »

4IG 2120 (-0,93 ) ALTEO 720 (0,70 ) ALTERA 775 (0,65 ) ANY 1410 (0,36 ) APPENINN 698 (-2,92 ) BIF 1930 (-0,52 ) CIGPANNONIA 456 (-0,98 ) ESTMEDIA 104 (7,59 ) FHB 622 (-1,27 ) FUTURAQUA 64 (5,28 ) GSPARK 3550 (1,43 ) KONZUM 3320 (-2,06 ) KULCSSOFT 1340 (4,69 ) MASTERPLAST 645 (-0,77 ) MOL 3006 (-1,44 ) MTELEKOM 457 (0,44 ) NORDTELEKOM 50 (-0,80 ) NUTEX 49 (19,51 ) OPUS 714 (-1,52 ) OTP 11310 (-0,79 ) OTT1 294 (-0,34 ) PANNERGY 762 (-0,26 ) RABA 1380 (-0,36 ) RICHTER 5285 (-0,66 ) SET Group 283 (-0,70 ) ZWACK 17450 (0,58 )