Magyar fotósok a világ legjobbjai között

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

2018-ban rekordszámú, 80 ezer jelentkezés érkezett 180 országból a CBRE Városi Fotópályázatára. A világ legnagyobb ingatlan-tanácsadójának kezdeményezése immár 11. éve várja a városi lét legjobb pillanatait megörökítő alkotásokat, amelyek közül idén a brit Richard Morgan "Mit nézel?" című fotója nyert. A nyertes fotó a modern társadalom problémáiból inspirálódik és azt mutatja be, hogy mindenki néz, de csak egy valaki figyel. Magyarországról három pályamű is bejutott a legjobbak közé.

Emberek, helyek, perspektívák

A fotópályázat célja a nagyvárosi élet bemutatása erőteljes fotók által, évente kerül megrendezésre a CBRE jóvoltából. Ebben az évben, amatőr és profi fotósok alkotásait várta a zsűri, amelyek a városi lét összekapcsolódásait és interakcióit voltak hivatottak bemutatni, „Kapcsolatok városai: Emberek, helyek, perspektívák” címmel.

A CBRE Városi Fotópályázatán a nap huszonnégy órája közül Lafferton Zsolt a hajnali 1 óra díját nyerte el a „Nyári éjszaka” című, a budapesti Szabadság hídon készült fotójával.

Lafferton Zsolt „Nyári éjszaka” című, a budapesti Szabadság hídon készült fotója, a hajnali 1 óra díj nyertese.

Láng Győző „Éjszakai műszak” című képe (cikkünk nyitóképén) a 23 óra nyertese lett, míg Sáfrány Levente tokiói képét („Vonalak”) a hajnali 2 óra második helyezettjének választotta a zsűri.

Sáfrány Levente tokiói képe („Vonalak”), a hajnali 2 óra második helyezettje.

A további győztesek

A mobil kategória győztese, a brit Mel Chennel „Valóban összekapcsolódva?” fotója egy londoni vonatállomáson készült: a fotót nézve megkérdőjelezhetjük a digitális és fizikai világunk összekapcsolódásának értelmét. 

A régiós győztesek között az amerikai díjat Alec Herrera érdemelte ki, „Jó reggelt, Auckland!” című fotójával, ami egy sátorból mutatja az új-zélandi főváros sziluettjét.

Az ázsiai-csendes-óceáni térségből a zsűri a bangladesi M Juszuf Tusa „Bételdió” című képét emelte ki, amely egy farmert ábrázol, bételdió-tengerben, a bangladesi Cox Piacon.

Az európai elsőséget a brit Ian Harper „Barcelona a magasból” fotója nyerte el, amely a katalán főváros szépségét és szimmetriáját mutatja, szédítő magasságból.

Martin Samworth, a CBRE európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) elnöke és ügyvezető igazgatója szerint „a verseny befolyása és hatása folyamatosan növekszik, idén rekordszámú jelentkezés érkezett, és ami még fontosabb rengeteg magas színvonalú munkát küldtek a pályázók. A beküldött fotók valóban megtestesítik a városi élet és az emberi interakciók szellemét a világ minden táján, és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett az idei megmérettetésen.”

Nagy volt a tét

Az első díj egy különleges fotótúra, amely helyszínét a nyertes választhatja ki magának és egy barátnak. A regionális nyertesek fotós drónokat kapnak, és a mobil nyertes pedig a GoPro csomagot.

A benyújtott fotók elismerése mellett a CBRE 10 000 fontot adományoz a globális gyermekjóléttel foglalkozó Plan International-nek, a CBRE európai jótékonysági partnerének.

A CBRE 2014 óta támogatja a Plan International programot, amely több mint 1 millió fontot gyűjtött a Sierra Leone-i program finanszírozására, hogy segítse a lányokat az oktatás befejezésében.

A CBRE nemrégiben új, kétéves projektet indított Nairobiban, Kenyában: a Safer Cities célja, hogy a veszélyes városközpontokat a befogadás helyszínévé változtassa, amely toleranciát és lehetőséget biztosít mindenki számára, különösen a lányok számára.

Hirdetés
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Hirdetés
Szavazz!

Ütik, vágják egymást a vámlovagok

Régi fogalom került elő: a vámháború. Donald Trump, USA elnök indította a...

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Vagyon

A tűzzel rég nem látott méretű füst és koromszennyeződés is keletkezett.

Kedd éjszaka felhőszakadás és hatalmas erejű szél okozott károkat elsősorban...

Hirdetés
Találtuk

Stresszes vagy? A tengerészgyalogosok ezt így oldják meg

Egy egyszerű öt perces trükk, ami ha a harcban működik, akkor nálad is fog.

A gazdaság is megérzi, ha sok az elhízott ember

Magyarországon akár az összes egészségügyi közkiadás egyhatoda, azaz évi több...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Mars - avagy egy hihetetlen teljesítmény »

4IG 3660 (1,10 ) ALTEO 695 (2,21 ) ALTERA 800 (0,63 ) ANY 1325 (1,15 ) APPENINN 597 (1,19 ) CIGPANNONIA 431 (1,29 ) Duna House A 4020 (0,50 ) ESTMEDIA 173 (7,45 ) FUTURAQUA 52 (1,56 ) KONZUM 2970 (-1,98 ) MOL 2718 (-0,15 ) MTELEKOM 406 (0,62 ) NORDTELEKOM 38 (1,33 ) NUTEX 43 (4,88 ) OPUS 629 (-0,16 ) OTT1 272 (3,03 ) PANNERGY 680 (-0,58 ) RICHTER 4888 (0,16 ) TAKAREK 661 (-2,79 ) ZWACK 17600 (-0,28 )