Oktatási céggel erősít a tőzsde

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

2017. november végétől a Budapest Institute of Banking (BIB) szervezi a tőzsdei szakvizsgához, a határidős, az opciós és az értékpapír-ügyintézői vizsgákhoz kapcsolódó felkészítő tanfolyamokat és vizsgákat - derült ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) sajtótájékoztatóján.

A BÉT és a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) megállapodása értelmében a tőzsde új oktatási leányvállalata veszi át a képzések és vizsgáztatások feladatait.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója elmondta, hogy a tőzsde társadalmi felelősségvállalásának része, hogy foglalkozik oktatással, ugyanakkor a 2016-ban elfogadott fejlesztési stratégia hangsúlyos eleme is.  

A pénz- és tőkepiacok hatékony fejlesztése érdekében a nemzetközi gyakorlatban bevett megoldás, hogy a tőzsdék önálló oktatási intézményeket működtetnek. A BÉT 2017 nyarán döntött úgy, hogy a pénzügyi képzési, vizsgáztatási rendszer korszerűsítése érdekében új oktatási leányvállalatot hoz létre, ez lett a Budapest Institute of Banking.

Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója elmondta, hogy az új oktatási intézmény nemcsak a tőzsdei kurzusokra fókuszál, hanem a pénzügyi-biztosítási szektorra is, és a szakértőktől a felsővezetőkig kínál majd naprakész tudást. A BIB mint hetvenféle kurzust tervez: bróker, banki-pénzügyi, hatósági és államilag elismert szakmai képzést, valamint egyedi vállalati képzéseket. Az első képzések november végén indulnak és 1-2 naposak lesznek. Szakmai partnerként a BÉT és a Magyar Nemzeti Bank is részt vezs a képzésekben.

„A piaci stabilitás érdekében születő komplex szabályozói elvárások, a digitalizáció és a versenyképesség növelése halaszthatatlanná tették a pénzügyi továbbképzés rendszerének reformját. A korszerű tudás a pénzintézeti szektorban is egyre jobban felértékelődik. A versenyképes pénzügyi rendszer működtetéséhez versenyképes ismeretek, a versenyképes tudáshoz pedig nemzetközi mércével mérve is magas minőségű oktatás szükséges” – fogalmazott a vezérigazgató.

Martin-Hajdú György, a Közép-európai Brókerképző Alapítvány elnöke elmondta, hogy 1991-es alakulásuk után a tőzsdei szakvizsga feltételeinek a kidolgozása volt a feladatuk. A náluk szerzett minidiploma értékét jelzi, hogy az nagymértékben segítette az elhelyezkedést a munkaerőpiacon.

A Közép-európai Brókerképző Alapítvány fő tevékenységévé időközben a könyvkiadás és az ismeretterjesztés vált, a jövőben ezekre a programokra, a jövő nemzedék felkészítésére összpontosítanak - foglalta össze az alapítvány elnöke.

A BIB kurzusairól és egyéb információkról az intézmény honlapján lehet tájékozódni.

Borítókép: Balról jobbra Végh Richárd, BÉT elnök-vezérigazgató; dr. Martin-Hajdu György, KEBA elnök; Fábián Gergely, Budapest Institute of Banking vezérigazgató; forrás: BÉT

Hirdetés
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Karnyújtásnyira a jövő

Ennyi nagy név egy helyen legfeljebb egy menő magazinban szerepel együtt, a...

http://www.AutoAlkatreszONLINE24.hu
Hirdetés
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Ki kapjon több uniós pénzt, Kelet vagy Dél?

Brit sajtóértesülések szerint több tízmilliárd euró fejlesztési forrást...

Vagyon

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok, vagyonuk egy év alatt 890 milliárd...

Csökkent a Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona...

Hirdetés
Találtuk

Megkérdezték a magyarokat, hogy mitől lesznek boldogok

Mi a legfontosabb az életben? Mi tesz boldoggá? Erre a kérdésre keresték a...

Ezek a magyar városok a legjobbak szelektív hulladékgyűjtésben

Ha Magyarország minden településén...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Pluszban kezdett Európa »