Találkozz a jövőddel: az eddigi legnagyobb dobására készül a Brain Bar

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Ennyi nagy név egy helyen legfeljebb egy menő magazinban szerepel együtt, a Brain Bar fesztiválon viszont élőben váltják egymást a színpadon a világ legizgalmasabb gondolkodói. A Corvinus Egyetemen a jövővel kapcsolatos legizgalmasabb és legprovokatívabb kérdéseké és a közönségé a terep május 31. és június 2 között.

Kimozdulni a komfortzónából, kilépni a buborékból: sokszor halljuk, de talán kevesebbszer tesszük. Végre van egy hely, ahol olyan gondolatok is helyet kapnak, amik garantáltan felkavarnak, olyan kérdések, amikre nem biztos, hogy van válasz - vagy van-e jó válasz, de nem is ez a fontos. Sokkal inkább az együtt gondolkodás, az előítéletekkel, tévhitekkel való szembesülés: az ország leginspirálóbb eseményének választott Brain Baron ez a kiindulópont.

Ilyen lesz garantáltan Peter Thiel exkluzív előadása, aki kifejezetten a Brain Bar meghívására érkezik Budapestre: a Szilícium-völgy legmerészebb vállalkozója, a PayPal egyik alapítója és a Facebook befektetője legalább annyira ismert a nevéhez köthető sikercégekről – SpaceX, LinkedIn, Airbnb- mint karakteres véleményéről, ami a píszí híveinél kiveri a biztosítékot.

Vagy Margrethe Vestager, az EU versenypolitikai biztosa, akinek mindennapi feladata közé tartozik, hogy szembeszálljon a világ leghatalmasabb és legyőzhetetlennek tűnő tech titánjaival – és nyer. Sophia, a világ első humanoid robot állampolgára elgondolkodtat emberek és robotok együttéléséről, míg Massimo Bottura sztárséf azzal szembesít, hogy az alapanyagokból, amiket mi simán kukába dobunk, olyan Michelin-csillagos fogást lehet rittyenteni, amivel jóllakathatjuk a szegényeket és hajléktalanokat, és nem mellesleg gátat vet az élelmiszer-pazarlásnak.

Nincsenek tabuk vagy tojáshéjon táncolás, amikor sokszor megosztó témák kerülnek terítékre: legyen szó a mesterséges intelligencia moralitásáról vagy a migrációs válság lehetséges megoldásáról.

A Wired magazinnal, KPMG-vel, Magyar Telekommal, MOL-lal és BMW Grouppal partnerségben szevezett fesztiválon három napra testközelbe kerül a jövő. Szó szerint, merthogy a közönség is felteheti a kérdéseit, akár a színpadon. Ütköztetheti véleményét az előadókéval, szavazhat az erősebb érvekre, és ha folytatná a párbeszédet, az előadások után kisebb körben megteheti - James Beachamet, a CERN kutatóját tavaly például estig követte a nem csak fizika iránt érdeklődő közönsége.

A tudás ne legyen kiváltság

A közönség ugyanolyan sokszínű, mint a témaválaszték: egymás mellé kerül üzletember, startupper, dizájner, kutató, kreatív szabadúszó, tanár és diák - utóbbiaknak a belépés ráadásul ingyenes. A Brain Baron 2015-ös indulása óta ugyanis nincs VIP-lista: az ingyenjegyeket diákok és a pedagógusok kapják.

A jövőfesztivál elképzelhetetlen a jövő formálói, diákok és mentoraik nélkül, és a Brain Bar hitvallása szerint a tudás, az információ, az inspiráció, a közösség nem lehet csak azok kiváltsága, akik meg tudják fizetni a fesztiválbelépőt. Az eddigi ezres létszám helyett pedig idén már kétezren látogathatnak ingyenesen a Brain Barra.

Üzleti titkok Szókratésztól

Első blikkre különösnek tűnik a szókapcsolat- de nem az. Ez csak azt az újszerű látásmódot tükrözi, amivel a fesztivál nulladik napján, május 31-én startoló Mastermind Sessions résztvevői találkozhatnak. A Brain Bar speciálisan cégeket, startupokat, vállalkozásokat célzó újszerű, jövőt formáló workshop sorozatán itthon szokatlan megközelítésben, külön erre az alkalomra kidolgozott módszertannal mutatják be Brain Bar előadók és profi trénerek, a cégek hogyan fordíthatják le a jövőt formáló trendeket és üzleti sikertörténeteket saját iparágukra és innovációs folyamataikra.

Így például kiderül az is, hogyan alkalmazhatjuk az ókori görög bölcselők tanításait a vállalati filozófia és értékteremtés megalapozásában, hogyan segítenek a sci-fi történetek a stratégiaalkotásban és a termékfejlesztésben vagy hogyan ültethetjük át a blockchain technológia még felfedezetlen céges lehetőségeit és alkalmazásait az üzleti gyakorlatba.

Karrierválasztás jövő időben

Szintén május 31-én debütál a Brain Bar rendhagyó karrier rendezvénye, a Future Jobs. Szemben a hagyományos állásbörzékkel az érdeklődők itt ötven válogatott, kifejezetten a jövő kihívásaira válaszoló- modern technológiához, kommunikációs és stratégiai tervezéshez, adatelemzéshez, marketinghez, dizájnhoz kötődő- állásokat hirdetnek meg, amelyeket az esemény zárásáig be is töltenek.

A cél nem csupán a tehetség felkutatása, hanem annak kibontakoztatása, megtartása– vagyis a karrierbörze egyben tehetségbörze is, amelyet a szervezők kötetlen beszélgetésekkel, networking lehetőséggel és előadásokkal támogatnak, és az álláskeresők bátran kérdezhetnek hr-esektől.

Brain Bar napijegyek és All-festival bérletek a http://brainbar.com/tickets oldalon válthatóak.

Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Karnyújtásnyira a jövő

Ennyi nagy név egy helyen legfeljebb egy menő magazinban szerepel együtt, a...

Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Ki kapjon több uniós pénzt, Kelet vagy Dél?

Brit sajtóértesülések szerint több tízmilliárd euró fejlesztési forrást...

Vagyon

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok, vagyonuk egy év alatt 890 milliárd...

Csökkent a Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona...

Találtuk

Megkérdezték a magyarokat, hogy mitől lesznek boldogok

Mi a legfontosabb az életben? Mi tesz boldoggá? Erre a kérdésre keresték a...

Ezek a magyar városok a legjobbak szelektív hulladékgyűjtésben

Ha Magyarország minden településén...

4IG 3540 (3,51 ) ALTEO 720 (0,70 ) ALTERA 785 (1,95 ) ANY 1415 (-0,70 ) APPENINN 666 (0,15 ) BIF 1920 (1,05 ) CIGPANNONIA 462 (2,67 ) CSEPEL 940 (-0,21 ) EHEP 1000 (19,76 ) ELMU 27200 (0,74 ) EMASZ 24000 (-0,83 ) ENEFI 182 (-0,55 ) ESTMEDIA 114 (1,79 ) FHB 588 (-5,01 ) FUTURAQUA 54 (-3,23 ) KONZUM 3175 (-0,78 ) MASTERPLAST 600 (0,84 ) MOL 2614 (-3,26 ) MTELEKOM 421 (0,36 ) NORDTELEKOM 45 (-0,66 ) NUTEX 45 (-0,22 ) OPUS 713 (0,42 ) ORMESTER 1520 (19,69 ) OTP 10510 (0,57 ) OTT1 294 (2,44 ) PANNERGY 734 (0,55 ) RICHTER 5520 (-1,34 ) SET Group 273 (-3,19 ) WABERERS 3810 (-1,80 ) ZWACK 17250 (-1,15 )