Akik igazából mozgatják a Wall Streetet

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az amerikai Forbes magazin egy újabb érdekes listát állított össze a világ leggazdagabb embereiről. Ezúttal az amerikai lap elemzői azt vették szemügyre, hogy kik is a pénzügyi világ - a Wall Street legbefolyásosabb pénzemberei. A listán ezúttal olyan top üzletembereket és multimilliomos befektetőket találunk, akik vagyonuk mellett igazán nagy befolyással is rendelkeznek, befektetései manővereik igen meghatározó szerepet játszanak a pénzügyi világban, olvasható a sofortgmbh.eu-n.

Magyar a listán

A lista tizedik helyén a magyar származású amerikai üzletember, Soros György áll. A 85 éves üzletember mintegy 25 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik és igazán nagy befolyása van a befektetői, valamint a politikai körökben is, hisz vagyonából azt is megteheti, hogy akár a legnagyobb országok politikai életét is befolyásolja, derül ki a cikkből.

Gazdasági elemzők a kilencedik helyet Lloyd Blankfeinnek, a Goldman Sachs banki befektetői csoport vezetőjének ítélték oda. A pénzügyi vezető magánvagyonát 1 milliárd amerikai dollárra becsülik, de Blankfein emellett további mintegy 900 millió dollár befektetésért felel. Az már csak hab a tortán, hogy a pénzügyi szakember a Goldman Sachs élén közel 1 billió dolláros vállalatot vezet.

Carl Icahn, az Icahn Enterprises vezetője is hatalmas vagyonnal rendelkezik. Magánvagyonát 17,6 milliárd dollárra becsülik, emellett az üzletember további mintegy 42 milliárd dollár értékű befektetési összeget kezel. Sokan úgy tartják, hogy Icahn az egyik legkeményebb pénzügyi befektető napjainkban.

Rengeteg pénzről döntenek

Jeffrey Gundlach a Doubleline Capital befektetési csoport vezetője a hetedik. Magánvagyona "csupán" 1,4 milliárd dollár, azonban ő több mint 95 milliárd dollár befektetett tőke felett rendelkezik. Az üzletember leginkább részvényekbe és kötvényekbe fektet - a jelek szerint igen jó érzékkel - ezért a pénzügyi világ minden manőverét igen nagy figyelemmel kíséri.

A hatodik Kenneth Griffin magánvagyonát mintegy 7,6 milliárd dollárra becsülik. Emellett a Citadel vezetője több mint 25 milliárd dollár sorsáról dönt olyan hedgefond-alap vezetőként, aki a milliárdos üzletemberek vagyonához további milliárdokat keres.

Larry Fink a BlackRock befektetési alap vezetője és kezében szintén a leggazdagabb üzletemberek befektetési pénzei összpontosulnak, így került az ötödik helyre. Magánvagyona mintegy 550 millió dollár, de Fink emellett mintegy 4,6 billió sorsáról dönt.

A legendás Warren Buffett ezúttal a lista negyedik helyén van. Az "omahai bölcs" magánvagyona mintegy 68,5 milliárd dollár. A nagybefektető emellett mintegy 552 milliárd dollár sorsáról dönt, legendás befektetéseiről, bölcs pénzügyi döntéseiről számtalan könyv és elemzés jelent meg.

Olvasta már? A kilencéves kislány, aki már most dollármilliomos
Azt gondolnánk, hogy azok az üzletemberek, akik milliókat keresnek a cégeiken keresztül több éves tapasztalattal rendelkeznek, de a kilencéves Isabella Barett példája bizonyítja, hogy ez nem feltétlenül van így.

A top három

Jamie Dimon a JP Morgan Chase vezetője. Magánvagyona mintegy 700 millió dollár, a befektetési szakember ezen felül 2,4 billió dollár felett rendelkezik.

David Tepper az Appaloosa Management vezetője. Magánvagyonát mintegy 11,5 milliárd dollárra becsülik és befektetőként további 18 milliárd dollár áll rendelkezésére. Pénzügyi befolyásáról csak ennyit: amikor az üzletember Miamiba költözött New Jersey-ből, utóbbi város eléggé megsínylette ezt, hisz igen jelentős pénzügyi űr támadt, mivel a nagybefektető már nem itt fizette az adókat és járulékokat.

Stephen Schwarzman a Blackstone Group vezetője. Magánvagyona mintegy 11 milliárd dollár, emellett a pénzügyi menedzser további 344 milliárd dollár sorsáról dönt, a világ legnagyobb private-equity cégének vezetőjeként.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Megakrán - Közgyűlési határozatok »