Áldott Zoltán marad az INA élén

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az INA horvát olajipari vállalat szerdán megtartott felügyelőbizottsági ülésén újabb egy évre Áldott Zoltánt nevezték ki a vállalat igazgatóságának élére, valamint Nika Dalicsot, Ivan Kresicset, Horváth Gábort, Davor Mayert és Ratatics Pétert az igazgatóság tagjainak április 1-jétől - közölte az INA.

A közlemény szerint a felügyelőbizottság elfogadta a vállalat 2017-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolóját, amelyet egy független könyvvizsgáló is felülvizsgált, valamint jóváhagyta az INA Group 2017-es jelentését.

Az igazgatóság és a felügyelőbizottság 550 millió kuna (22,9 milliárd forint) osztalék kifizetésére tett javaslatot, ez részvényenként 55 kunát (2300 forint) jelent.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

A vállalat pénzügyi stabilitása alapján az igazgatóság és a felügyelőbizottság közös határozata szerint, amennyiben a részvényesek úgy döntenek, lehetőség van a teljes törvényileg rendelkezésre álló összeg, 1,353 milliárd kuna (56,5 milliárd forint) osztalékként való kifizetésre, azaz részvényenként 135,34 kunára (5700 forint).

A vállalat pénzügyi jelentése szerint az olaj- és gázipari csoport 2017-ben minden területen növelte bevételét, amely 2017-ben elérte a 18,5 milliárd kunát (750 milliárd forint), 20 százalékkal nőtt 2016-hoz képest.

Az adó- és kamatfizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 3,215 milliárd kunát (133 milliárd forint) tett ki, ami 52 százalékos növekedés az előző évhez képest. A nettó nyereség 1,22 milliárd kunára (50,4 milliárd forint) nőtt, 2016-ban mindössze 101 millió kuna volt (4,1 milliárd forint).

Az INA 49,08 százaléka a Molé, és a magyar olajtársaság rendelkezik az irányítói jogokkal is a vállalatban. A cég 44,84 százalékos tulajdonosa a horvát állam.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Támaszára helyez nyomást a MOL »