-->

Az unortodoxiáról tartott előadást Matolcsy Ázsiában

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szakmai küldöttség élén Sanghajban tett látogatást a hétvégén és részt vettek az Ázsia fejlődésével és a világgazdaságban betöltött szerepével foglalkozó Shanghai Fórumon - közölte hétfőn a jegybank az MTI-vel.

Elit klubba csatlakozik

Matolcsy György a megnyitó ünnepség egyik főelőadójaként az Egy övezet, egy út kezdeményezésről, valamint a magyar válságkezelés sikerességéről tartott előadást. A konferencián az MNB és a Fudan Egyetem közös szervezésében rendezték azt a nemzetközi panelbeszélgetést, amelyen Palotai Dániel, az MNB vezető közgazdászának, valamint Szun Li-jan, a Fudan Egyetem pénzügyi kutató központja igazgatójának vezetésével megvitatták a résztvevők, hogy a nemzetközi monetáris rendszer változása milyen hatással van a kínai és európai gazdaságra és kereskedelemre.

A Magyar Nemzeti Bank elnökét a sanghaji Fudan Egyetemen működő Fudan Development Institute és a Shanghai Fórum nemzetközi tanácsadó testületének (FDDI - International Advisory Board) tiszteletbeli tagjává nevezték ki.

A testület tagjai között olyan jeles személyiségek vannak, mint Joseph Stiglitz, Robert J. Shiller és Christopher A. Pissarides Nobel-díjas közgazdászok, Robert Zoellick, a Világbank volt elnöke, és Csu Min, az Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgató-helyettese. A látogatás további eredménye, hogy Matolcsy György együttműködési megállapodást írt alá Hszü Ning-senggel, a sanghaji Fudan Egyetem elnökével - olvasható a tájékoztatóban.

Olvasta már? - Kína bejelentkezett a világvezető szerepéért
Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn több nemzetközi szervezetet is felszólított, hogy csatlakozzanak Kína Egy Övezet - Egy Út nevű kezdeményezéséhez, és egyben a protekcionizmus elutasításának fontosságát hangsúlyozta.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

ITM: főleg vízpartokon lett jobb biciklizni 2020-ban

Az idén befejeződött fejlesztésekkel körbekerekezhetővé vált a Tisza-tó.

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

MNB: a dohánytermékek ára húzta az inflációt »