Bankot vált az MKB elnök-vezérigazgatója

| olvasási idő: kb. 1 perc

Dr. Simák Pál 2014. március 31-ével lemond az MKB Bank elnök-vezérigazgatói pozíciójáról, hogy pályafutását egy másik pénzintézetnél folytassa. Utódjául a fő tulajdonos BayernLB Sebők Andrást, a bank jelenlegi operációért felelős vezérigazgató-helyettesét nevezte ki - jelentette be a bank közleményben.

Dr. Simák Pál hat évvel ezelőtt pénzügyi vezérigazgató-helyettesként csatlakozott az MKB Bankhoz. 2012 márciusa óta a bank elnök-vezérigazgatója.

Sebők András az új vezető

A BayernLB 2014. április 1-ével Sebők Andrást, az MKB Bank jelenlegi operációért felelős vezérigazgató-helyettesét bízta meg az elnök-vezérigazgatói feladatok ellátásával. Sebők András 2001 óta dolgozik az MKB-nál, számos területen, így az IT, az operáció és a retail üzleti területeken töltött be korábban vezető pozíciókat. Sebők András mérnök-informatikus diplomával rendelkezik.

„A BayernLB vezetőségének és az MKB Bank felügyelő bizottságának meggyőződése, hogy a bank Sebők András vezetésével és munkatársai támogatásával képes lesz teljesíteni a jövő feladatait, folytatni fogja a bank értékének folyamatos növekedését eredményező stratégiai irányt” – jelentette ki Marcus Kramer, a BayernLB vezetőségének és az MKB felügyelő bizottságának tagja, az MKB felügyelő bizottságának 2014. április 1-ével kinevezett elnöke.

Vezetése alatt az MKB Bank működése jelentős mértékben átalakult, amit fémjelez az, hogy stratégiailag meghatározó üzletágai megerősödtek, költségbázisa több mint 20%-kal csökkent, folyamati hatékonysága szignifikánsan javult. A bank értékesítette az utóbbi évek veszteségeiben jelentős szerepet játszó román és bolgár érdekeltségeit. Az MKB mára csaknem önfinanszírozó, likviditási helyzete mindvégig stabil maradt, tőkeereje szilárd, amit 16% feletti tőkemegfelelési mutatója is alátámaszt.

Stephan Winkelmeier, az MKB Bank felügyelő bizottságának elnöke, a BayernLB vezetőségének tagja a lemondásról: „Nagyon sajnálom, hogy Pál távozik az MKB Bankból. Nagyon nehéz időkben vette át a bank irányítását és nagyon sokat tett annak érdekében, hogy az MKB működése pozitív fordulatot vegyen. Hálával tartozom mindazon eredményért, amelyet a bank első számú vezetőjeként elért.”

„Nagy kihívást, izgalmas feladatot jelentett számomra az, hogy új pályára állítsuk az MKB-t. Közös összefogással új stratégiai irányt szabtunk a bank működésének, hatékonyabbá tettük folyamatainkat, és jelentősen javítottuk az önfinanszírozó képességünket. Mindez szilárd alapot biztosít ahhoz, hogy az MKB folytassa az új, hatékony működés eléréséhez vezető utat. Ennek tudatában mondtam igent arra a felkérésre, hogy egy másik magyarországi nagybanknál hasonló kihívást jelentő feladatok kidolgozásának és végrehajtásának irányítója legyek.” – nyilatkozta dr. Simák Pál.

 

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Tovább növelte eredményét az MKB csoport »