Búcsúzhat mentelmi jogától Le Pen

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Felfüggesztette Marine Le Pen francia elnökjelölt, európai parlamenti (EP-) képviselő mentelmi jogát csütörtökön a testület brüsszeli plenáris ülése.

A javaslatról kézfeltartással szavaztak az Európai Parlament képviselői. Marine Le Pen mentelmi jogának felfüggesztését a francia hatóságok kezdeményezték, miután a Nemzeti Frontot vezető politikus az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kivégzéseiről készült fotókat tett közzé a Twitteren, és ezért, "erőszakos tartalmú fotók közzététele" miatt 2015 végén vizsgálatot indítottak ellene.

A képviselő három ilyen fényképet tett közzé a 830 ezer követővel rendelkező Twitter-csatornáján, az egyiken James Foley amerikai riporter lefejezett holtteste volt látható. A politikus azután töltötte fel a képeket, miután egy újságíró szerinte párhuzamba állította a dzsihadista csoportot és a Nemzeti Frontot.

Le Pen a mentelmi jogára hivatkozva eddig visszautasította, hogy vallomást tegyen a rendőrségen.
Sajtóhírek szerint a bűncselekmény elkövetőire bizonyos körülmények között akár három év börtön és 75 ezer euró pénzbírság is kiszabható Franciaországban.

Az EP 2013-ban egy másik ügyben már felfüggesztette Marine Le Pen mentelmi jogát, miután a képviselő ellen eljárás indult, amiért a muzulmánok utcai imádkozását Franciaország második világháborús német megszállásához hasonlította.

Már Le Pent árazzák a piacok?
A közelgő francia elnökválasztás fejleményei miatt nyugtalankodnak a befektetők világszerte. Mindenki amiatt aggódik, hogy az utolsó pillanatban nagy meglepetés éri a piacokat, ahogy azt az amerikai elnökválasztás finisében is láthattuk. Egy ilyen fejlemény populista politikust ültethet a világ ötödik legjelentősebb gazdasági hatalmának elnöki székébe. És Marine Le Pen éppen vezet a közvélemény kutatások szerint - tudtuk meg Christopher Dembiktől, a Saxo Bank elemzőjétől.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Járműtechnológáról egyeztet Franciaország és Japán »