Hányingerkeltőnek nevezték az Arsenal tulajdonosának műsorait

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Bírálatok kereszttüzébe került az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Arsenal többségi tulajdonosa Nagy-Britanniában.

Vadászcsatorna

Stan Kroenke amerikai üzletembert internetes vadászcsatornája miatt érik egyre hevesebb kritikák, többek között a konzervatív kormány ellenzékének legfőbb erejét adó Munkáspárt vezetője, az amúgy évtizedek óta Arsenal-szurkoló Jeremy Corbyn részéről.

A milliárdos online televíziója a napokban kezdte meg működését a szigetországban, és olyan képsorokat is mutatnak benne, amelyeken hobbiból brutális eszközökkel végeznek oroszlánokkal és elefántokkal. Corbyn a klub több száz szurkolójával együtt közölte, hogy gyomorforgatónak tartja a My Outdoor TV-t.

"Arsenal-szurkolóként undorral tölt el, hogy Stan Kroenke részese egy ilyen kegyetlen, etikátlan és teljesen felesleges tevékenységnek" - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy "ez nem sport". Szerinte jobb lenne, ha Kroenke maradna a futball mellett, ha már sporttal akar foglalkozni.

Sokan gyomorforgatónak tartják

Az amerikai üzletember 2011 óta többségi tulajdonosa a londoni egyesületnek. Vadászattal, lövészettel és horgászattal foglalkozó csatornája az Outdoor Sportsman Group nevű csoportjának a része, és ezerszám kínál - Nagy-Britanniában havi 7,60 fontért - vadászati műsorokat, köztük például olyat, amelyben íjjal vadásznak antilopra vagy kutyákkal üldöznek medvét.

Robert Peston, az ITV tévécsatorna politikai szerkesztője szintén nemtetszésének adott hangot. "Arsenal-drukkerként fizetnem kell ennek az embernek. Hányingerem van" - fogalmazott a The Times című lap szerdai száma szerint.

Ben Fogle, az ismert televíziós műsorvezető, kalandkereső, a Természetvédelmi Világalap (WWF) nagykövete bojkottra szólította fel az Arsenal támogatóit. Az Arsenal Fan TV a Twitter közösségi portálon betegesnek nevezte a tévét, a klub szóvivője ugyanakkor azt mondta, a csatornának nincs köze az egyesülethez.

Kroenke, akinek vagyonát 7,46 milliárd dollárra becsülik, amúgy sem örvend nagy népszerűségnek az Ágyúsoknál. Szurkolók májusban azt skandálták az Emirates Stadionban, hogy tűnjön el. Arséne Wenger vezetőedző viszont a védelmébe vette az üzletembert, akit - mint mondta - nagyon tisztel.

Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Ezt olvasta már?

Gyakorlatilag megszűnt az autógyártás áprilisban »