Emberek, akik alapjaiban változtatják meg a világot

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 4 perc

Kevés rangsor összpontosít csak azokra a személyekre, akik hatalmas pénzügyi sikert vittek végbe. A Business Insider listája sorra veszi azokatt, akik képesek átformálni világunkat.

„Minél több pénzt csinálsz, annál jobb és eredményesebb vagy. Ezt a hozzáállást sokan viszik magukkal a cégükbe is” – mondta Henry Blodget, a Business Insider vezérigazgatója.

Az újság olyan az üzleti életben sikeres vezetőket keresett, akik ötleteikkel, merész lépéseikkel megpróbálnak értéket teremteni a részvényeseknek, az alkalmazottaknak, a fogyasztóknak és a társadalomnak.

Íme az a tíz ember és vállalat, akik most a legjobbak az összeállítás szerint.

10. Paul Polman

Paul Polman 2009-ben lett az Unilever vezérigazgatója. A 90 éves konglomerátum már több mint 1000 brandet birtokol, köztük a Hellmann’s majonézt és a Dove márkát.

A holland üzletember 2010-ben előállt a „Fenntartható Élet Tervvel”, amelynek célja mind az üzleti életben, mind pedig a társadalomban is a növekedés volt. Az Unilever célja, hogy több mint egymilliárd ember egészségén és megélhetésén javítson 2020-ra, ugyanakkor a vállalat ökolábnyomát is felére akarja csökkenteni.

Novemberben Polman részt vett az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján, hogy megtárgyalják, a cég miként fogja csökkenteni a kőszén használatát, és hogyan fogja az energiát megújuló forrásokból szerezni.

A cég értékesítési bevételei 30 százalékkal nőttek, mióta Polman vette át az irányítást. Arra ösztönzi a befektetőket, hogy hosszú távban gondolkodjanak, így nem készíttet minden negyedéves jelentéshez külön riportot és piaci elemzést.

9. Paul Tudor Jones

Ha pénzről van szó, Paul Tudor Jones tudja mit csinál. Az 1987-es tőzsdekrach alatt szerzett hírnevet, és 19 százalékos éves hozamot ért el, mióta elkezdte a Tudor Investment Corporationt 1980-ban. A fedezeti alap most 13 milliárd dollárt ér.

Jones megtalálta a módját, hogy kihasználja pénzügyi képességeit, csak úgy mint emberbaráti törekvéseit. 2015-ben elindította a Just Capital nevű nonprofit vállalatot, ami 1000 vállalatról csinál listát nem a nyereség alapján, hanem az értékük szerint.

Ezen a listán olyan tényezőket néznek, mint a fenntarthatóság, az alkalmazottak kezelése, és a közösség bevonása a döntéshozatalba, hogy a cég minél jobb legyen. Ezzel motiválni lehet a vállalatokat, hogy jobb eredményt érjenek el a listán.

Közel 30 éve alapította a Robin Hood Foundationt is, amely adományokat gyűjt a gazdagoktól, és a szegénység elleni küzdelem éllovasainak ajánlja.

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Egyre kevesebb cseh cég az adóparadicsomokban »