Ezektől a sztároktól nyugodt szívvel kérhetünk befektetési tanácsot

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

A média már számos olyan esetről beszámolt, amelyből hamar kiderült, hogy a világ legjobban kereső sztárjai nem feltétlenül tudnak jól bánni a pénzzel. A végtelenségig sorolhatnánk azokat a hírességeket, akik a gyorsabbnál gyorsabb sportautók tucatjait, vagy luxusingatlanok egész gyűjteményét halmozták fel, és sok esetben még lemondani sem hajlandóak ezekről, hiába fenyegeti őket a csőd kockázata. Léteznek azonban olyan celebek is, akik nem szórják ész nélkül a pénzt, sőt, egészen okosan fektetik be a vagyonukat. Jöjjön közülük 6, a time.com gyűjtése alapján!

Ha ingatlanba fektetnénk, így csináljuk!

A világ legfényesebb csillagai szívesen vásárolgatnak luxusvillákat, azonban ritkán tudják valóban gyümölcsöző befektetéssé formálni a már nem szükséges ingatlanokat.

Forrás: flickr

Egyértelmű kivételt képez ezen a téren napjaink TV-királynője, Ellen DeGeneres. Miután számos lakásától rövid idővel a vásárlás után meg is vált, ő lett Hollywood legismertebb ingatlanbefektetője. Annak ellenére, hogy ez egyáltalán nem volt célja.

“Soha nem vásároltam azért, hogy aztán később eladjam. Amikor megláttam egy lakást, ami tetszett, azt mondtam: végre megtaláltam, amit kerestem, innen sosem fogok elköltözni. Azóta már csak nevetnek ezen a kijelentésemen” - mondta vásárlási szokásáról a The New York Times-nak. 

Mióta híres lett, 12 ingatlant vásárolt és adott el, amelyek nagy részét feleségével, Portia de Rossi-val közösen újította fel.

Ha nem csak a bánatunkat ölnénk az alkoholba

Nehéz felsorolni, hány ismert italmárkához fűződik egy híresség neve, de minden bizonnyal még ebben a körben is akad néhány irigye George Clooney-nak.

Forrás: flickr

A színész eredetileg egy kis vállalkozásnak szánta a Casamigos-t, a tequilát elsősorban csak a barátainak kínálta. A brand azonban kinőtte magát és berobbant a globális piacra is. A Diageo nemrégiben vette meg, mintegy 1 milliárd dollárért. 

"Ha négy évvel ezelőtt megkérdezik, hogy elképzelhetőnek tartom-e, hogy néhány év múlva egy milliókat érő cégem lesz, nem biztos, hogy igent mondok” - mondta Clooney a CNBC-nek. 

Hát, legalább szerény.

A környezetbarát termékekkel is nagyot lehet kaszálni

A fiatal, kétgyermekes anyuka, Jessica Alba 2012-ben indította el az Honest Company-t, amely bőr- és természetbarát termékeket - péládul babaápoló szereket, testápolókat és mosószereket - forgalmaz.

Forrás: freestockphotos

Bár néha akadályokba ütközött a cég, a jogi viták ellenére is többszáz milliós eladásokat produkált a vállalkozás. És ki tudja, meddig növekszik még.

Fektessünk start upokba!

Mi jut eszünkbe Ashton Kutcher-ről? A legtöbb embenek valószínűleg még mindig ő a srác az “Azok a ’70-es évek Show” című sorozatból. Azt viszont már kevesen tudják, az elmúlt években a tech iparban is nagy szerepet játszott. 

Forrás: flickr

Ő és Guy Oseary - aki már régóta Madonna menedzsere - közös üzletbe kezdett Ron Burkle milliárdossal és megalapították az A-Grade Investments-et. 30 millió dollárt fektettek a Szilícium-völgy üdvöskéinek támogatásába: többek között az Uber-nek és az Airbnb-nek biztosítottak hátteret. 

A bizniszen eddig többszáz millió dollárt kaszáltak.

A sikeres étteremnyitás titka

Nem áll távol a hírességektől, hogy étterem elindításában gondolkodnak, azonban ritkán járnak sikerrel. 

Bár Robert De Niro szerint nem az ő személye vezetett az étkezde sikeréhez, annak idején mégis ő volt az, aki meggyőzte Nobu Matsuhisa-t a japán ételbirodalom elindításáról.

Forrás: flickr

A legendás színész ugyanis nagy rajongója volt Nobu korábbi éttermeinek, és üzleti partnerként segített a szakácsnak létrehozni a ma már világhírű Nobu Étteremláncot.

De Niro úgy gondolta, hogy nagy sikere lehet Nobu különleges ételeinek, például a fekete tőkehalas miso levesnek. Bölcs meglátás volt.

És ilyen, amikor bármihez nyúlunk, arannyá válik

Jay-Z valószínűleg valami ilyesmit mondana, ha karrierjéről kérdeznénk: “Én nem vagyok üzletember, én vagyok maga az üzlet, ember!” És milyen igaza is lenne.

Forrás: flickr

Shawn Carter befektetői pályafutása eddig igen gyümölcsözőnek bizonyult, már több mint 800 milliós nettó vagyonnal rendelkezik. Ez főként a Tidal nevezetű streaming szolgáltatásnak köszönhető, amely már a belefektetett összeg tízszeresét hozta vissza.

De ezen kívül még számtalan bizniszbe belevágott a celeb: az ő nevéhet fűződik például az Armand de Brignac pezsgő és a Roc Nation nevű vállalat is. A tehetséggondozással is foglalkozó ügynökség egyik legnagyobb húzása az volt, hogy kialkudtak Kevin Durant kosárcsillagnak egy 51 millió dolláros szerződést a Golden State Warriors-nél.

Nem is rossz teljesítmény egy rappertől, aki Brooklyn-i gettóban nőtt fel.

Ez a személyiségjegy lenne a siker és a gazdagság kulcsa?
Warren Buffett, Mark Zuckerberg és Elon Musk. Mindhárman ismertek, sikeresek és gazdagok. Van azonban még egy dolog, ami közös bennük: egy olyan személyiségjegy, amellyel akár mi is nagy sikereket érhetünk el, ha tudjuk, hogyan használjuk ki előnyeit.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Még jó, hogy most megugrott a vagyon »