Jean Pierre Mustier lett az év bankára

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A vezető nemzetközi pénzügyi magazin, a Euromoney az idei rangos "Awards for Excellence" díjainak átadásán több kiválósági kategóriában is elismerte az UniCredit teljesítményét, amit tegnap este jelentettek be Londonban.

Szépen gyűjtögetett az UniCredit

Az UniCredit összesen öt díjat kapott, köztük az „Olaszország legjobb bankja”, „Horvátország legjobb bankja”, „Közép- és Kelet-Európa legjobb vagyonkezelő bankja” és „Közép- és Kelet-Európa legjobb tranzakciós szolgáltatásokat nyújtó bankja” címeket. Jean Pierre Mustier pedig „Az év bankára 2017” elismerésben részesült.

Jean Pierre Mustier vezérigazgató így értékelt: „Minden kollégának és a csoport valamennyi munkatársának gratulálok, és köszönöm, hogy teljes mellszélességgel támogattak bennünket e megtisztelő címek elnyerésében. ’Az év bankára 2017” elismerést nekik ajánlom. Hálás vagyok azért az erőfeszítésért, amelyet a munkacsoportjaink az elmúlt 12 hónapban tettek. A csoport átalakításán az eddigi lendülettel kell tovább dolgoznunk, amihez kiváló alapot szolgáltatnak letisztult, sikeres páneurópai üzleti modellünk és jelentős versenyelőnyeink, aminek köszönhetően minden országban, ahol jelen vagyunk, az UniCredit válik a legkedveltebb bankká.”

Mustier eredményei

„Az év bankára 2017” elismeréshez az Euromoney a következőket fűzte: „Jean Pierre Mustier-t szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt nevezték ki, ő pedig az azóta eltelt időben nagyon sokat tett azért, hogy a nehézségekkel küszködő olasz bankot egy fényes jövő előtt álló európai bankká alakítsa át.

Az eddig elért eredményei közé tartozik, hogy a bank sikeresen lebonyolított egy 13 milliárd eurós részvénykibocsátást, a megfelelő pillanatban és a megfelelő áron értékesítette az alaptevékenységekbe nem tartozó és nem teljesítő eszközöket és üzletágakat – miközben következetesen ragaszkodott az előzetesen elfogadott stratégiához.

De talán a legfontosabb, hogy az UniCredit története egyben egy menedzsment team története is, amelynek élén egy pragmatikus, eltökélt és két lábbal a földön járó vezető áll, akinek köszönhetően újra büszke és céltudatos a korábbi helyzetéből kilábalt bank. Adódik hát a kérdés: Volt-e valaha olyan bankigazgató, aki megbízatásának első éve alatt ilyen jelentős eredményeket ért el?” A továbbiakban a többi kiosztott díjat szemlézzük:

OLASZORSZÁG LEGJOBB BANKJA

„Az elmúlt év eredményei messze túlmutatnak a tőkebevonás nagyságrendjén és a nem teljesítő kitettségek felszámolásán. A vállalati kultúra mélyreható változásai nyomán felszínre kerültek az UniCredit rejtett tartalékai a banki kiszolgálás és a páneurópai banki erősségek terén.”

KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPA LEGJOBB TRANZAKCIÓS SZOLGÁLTATÁSOKAT NYÚJTÓ BANKJA

„Stabil piaci jelenlétének és a térség országainak a régiós fiókhálózatába való bekapcsolása terén végzett állhatatos munkájának köszönhetően az UniCredit évről évre a feltörekvő Európa pénzforgalmi szolgáltatásainak éllovasa”.

KÖZÉP- ÉS KELET-EURÓPA LEGJOBB VAGYONKEZELŐ BANKJA

„Csak kevés bank képes arra, hogy a közép- és kelet-európai térség változatos összetételű és kultúrájú vagyonos ügyfélköre számára tanácsadási szolgáltatást nyújtson, az UniCredit azonban mára elérte, hogy a legszívesebben választott vagyonkezelővé vált a térség szinte minden országában”.

HORVÁTORSZÁG LEGJOBB BANKJA

„Az elmúlt 12 hónapban a Zagrebacka Banka nemcsak jövedelmezőség, az eszközminőség javítása és a nem teljesítő hitelportfólió csökkentése terén járt az élen, hanem a jelzálog- és kkv-hitelezés növelésében is, és ezzel megszilárdította vezető pozícióját Horvátországban”.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Hatezer embert rug ki a nagybank »

4IG 611 (-0,49 ) AKKO Invest 525 (5,42 ) ENEFI 405 (0,75 ) ESTMEDIA 123 (-0,81 ) FUTURAQUA 103 (-1,90 ) MTELEKOM 438 (-0,11 ) NORDTELEKOM 50 (-0,30 ) NUTEX 39 (-0,76 ) OPUS 290 (-0,07 ) OTP 15660 (0,19 ) RABA 1150 (-0,43 ) RICHTER 7115 (-0,07 )