Négy dolog, amit a gazdagok másképp csinálnak

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Ebben különbözik az áltagembertől Elon Musk, Mark Zuckerberg vagy éppen Richard Branson.

A gazdagok egyre gazdagabbak: a legvagyonosabb 1 százalék Amerikában már több mint 1,1 millió dollárt keres évente. Ráadásul ez az elit társaság viszi haza a bevételek 20 százalékát, írja cikkében a Moneyish.

De nem csak a bankszámlájuk választja el őket tőlünk. A szupergazdagoknak is vannak meglepő szokásaik, amelyeknek látszólag semmi közük a pénzhez. Itt van négy dolog, amit a gazdag emberek csinálnak, az átlag viszont nem.

1. Olvasnak, hogy képezzék magukat

Közel tízből kilenc szupergazdag napi legalább 30 percet olvas, hogy képezzék magukat. Legalábbis erre jutott Thomas C. Corley kutatása, mely során az évi több mint 160 ezer dolláros bevétellel és legalább 3,2 millió dolláros megtakarítással rendelkező emberek szokásait vizsgálta.

Bill Gates a tökéletes példa: Microsoft alapítója, aki éve 50 könyvet olvas el, úgy véli, hogy bár sokat utazik és sok érdekes emberrel találkozik, az olvasás mégis az a tevékenység, ami során a legtöbb új dolgot tanulja és tesztelheti a gondolkodását.

2. Rendszeresen edzenek

A Gallup egyik felmérése szerint minél vagyonosabb vagy, annál valószínűbb, hogy napi szinten edzel. Corley kutatása pedig arra jutott, hogy a szupergazdagok 76 százaléka végez testmozgást, leginkább fut vagy biciklizik minden nap.

Richard Branson, a Virgin Group alapítója is azt írja blogjában: „erősen kétlem, hogy ilyen sikeres lettem volna, ha nem figyeltem volna mindig oda az egészségemre és a fittségemre”.

3. Rengeteget dolgoznak

A Teslát vezető Elon Musk bevallása szerint heti 100 órát dolgozik. Egy kérdésre válaszolva pedig elmondta, hogy leginkább filmnézéssel, barátok látogatásával, a gyerekeivel való játékkal, vagyis teljesen átlagos módszerekkel kapcsolódik ki.

Ez megint csak szokása a gazdagoknak: Corley tanulmánya szerint négyből hárman átlagosan heti 58 órát töltenek munkával, miközben az átlag amerikai kevesebb mint 40 órát dolgozik egy héten. Daniel Kahneman pszichológus kutatása pedig azt találta, hogy „a gazdagság gyakran feltételezi, hogy az emberek kevesebb időt töltenek az örömteli dolgokkal, és több időt azzal, ami kötelesség.”

4. Sportoltak

Mark Zuckerberg gimiben vívósztár volt, Brian Moynihan, a Bank of America vezérigazgatója komolyabb szinten rögbizett, és nem kizárt, hogy a zsíros bankszámlájukat részben a sportban szerzett tapasztalataiknak is köszönhetik. Erre jutott ugyanis egy nemrég publikált kutatás.

A sport valószínűleg olyan képességeket tanított nekik, mint a képesség mások vezetésére vagy épp az önbizalom, amelyeknek hasznát tudták venni a karrierjük és az életük során is.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A cél, hogy mindenkinek legyen munkája »