Női alelnökjelölttel indulhat Clinton

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 2 perc

Joe Biden alelnök és a demokraták balszárnyán álló befolyásos Elizabeth Warren is bejelentette, hogy támogatja a volt külügyminiszter, Hillary Clinton elnökjelöltségét. Sajtóhírek szerint ugyanakkor Clinton állítólag fontolgatja, hogy Elizabeth Warrent választja alelnök-jelöltjéül.

Biden támogatása már megvan

Joe Biden, akit korábban sokan nógattak, hogy induljon a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, csütörtökön este bejelentette, hogy támogatja Hillary Clinton elnökjelöltségét. "Ha Isten is úgy akarja, szerintem Hillary Clinton lesz a következő elnök" - fogalmazott Biden.

Az alelnök az Amerikai Alkotmányügyi Társaság rendezvényén vett részt, ahol beszédet mondott arról, miért szükséges minél előbb megtárgyalni és elfogadni Merrick Garland bíró jelöltségét. Garland az a bíró, akit Obama elnök az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi Legfelső Bíróság új tagjának jelölt az elhunyt Antonin Scalia bíró helyére. Biden e beszéd közben fogalmazta meg Clinton elnökjelöltségét támogató mondatát.

A beszédben egyébként az alelnök kitért a republikánusok várható elnökjelöltjére, Donald Trumpra is, akit a Trump Egyetem elleni pereket felügyelő Gonzalo Curiel bíró mexikói felmenőire tett - majd visszavont - megjegyzései miatt rasszistának minősített. Biden kifejtette: nem lehet megbízni Trumpban, hogy elnökként tiszteletben tartaná a bírói kar függetlenségét, "vagy azért, mert nem érti, vagy mert nem is érdekli őt".

Biden leszögezte: Trump kommentárjaiból azt szűrte le, hogy az üzletember hajlamos az önkényuralomra és a zsarnokoskodásra.

Warren is beállt mögé

Csütörtökön este támogatásáról biztosította Hillary Clintont Elizabeth Warren massachusettsi szenátor is, aki először a Boston Globe című lapnak, majd az MSNBC televízió sztár-műsorvezetőjének Rachel Maddownak fejtette ki álláspontját.

Warrent a Demokrata Párt úgynevezett balszárnyának politikusaként tartják számon, s az előválasztási folyamatban mindvégig Clinton vetélytársát, Bernie Sanders szenátort támogatta. Azt követően változtatott véleményt, hogy Obama elnök csütörtök délután bejelentette: Hillary Clinton elnökjelöltségét támogatja. "Azért támogatom Hillary Clintont, mert küzdő típus, van vér a pucájában" - fogalmazott a szenátor.

Alelnökjelölt lehet

Hillary Clinton nagyra tartja Elizabeth Warrent. Ezt maga Clinton mondta az egyik legjobban értesült amerikai médium, a Politico munkatársának. A demokraták várható elnökjelöltje a nagy vetélytársról, Bernie Sandersről nem szólt dicsérő szavakkal, de Warrent hosszasan méltatta. Kiválóan képzett politikusnak tartotta, akivel mindenképpen szeretne együtt dolgozni.

"Warrennak megvan a képessége ahhoz, hogy az alelnököm legyen" - idézte a Politico Clintont. Igaz, a Clintonnal interjút készítő újságírónő azt is megjegyezte, hogy a kölcsönös tisztelet ellenére is, a két politikusnő között nincs szoros barátság.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kissé javult a hangulat Amerikában »