Ők a világ legfiatalabb milliárdosai

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Forbes ismét összeállított egy top listát a világ milliárdosairól, és van valami igazán feltűnő ezen a rangsoron, mégpedig a fiatalok felülreprezentáltsága. A legeslegfiatalabb mindössze 21. Alexandra Andresen, és a testvére, a nála egy évvel idősebb Katharina egyaránt 1,4 milliárd dolláros becsült vagyonnal rendelkezik - írja a Business Insider cikkében.

Talán az egyik legszembeszökőbb a rövidke listát átfutva az, hogy az öt ifjú milliárdos közül hárman is norvégok. Az északi ország gazdaságáról készített cikksorozatunk első részét itt olvashatja el.

5. John Collison (27) – 1 milliárd dolláros becsült vagyon

A Harvardról lemorzsolódott Collison a testvérével, Patrick-kel alkotta meg a Stripe névre hallgató, online fizetésre szakosodott vállalatot még 2011-ben. Az ír származású fivérek most San Fransisco-ban élnek, ahol a vállalat is székel.

Forrás: Youtube

4. Evan Spiegel (27) – 4,1 milliárd dolláros becsült vagyon

Spiegel a volt stanfordos csoporttársával, Bobby Murphy-vel alapította meg 2011-ben a Snapchat névre hallgató, fotómegosztásra ráálló applikációt. A Forbes szerint ezt napi szinten kb. 170 millió ember használja.

2017-ben, a Snap tőzsdére való bevezetésekor Spiegel lett a legfiatalabb részvénytársaságot vezető CEO. Ő és barátja fejenként birtokolják a Snap 18 százalékát, de mindkettejüknek van szavazti joga, amivel ellenőrzést gyakorolhatnak a vállalat ügyei felett.

I would like to thank all of you for this award. Without you guys I would be here. #thankyou #blessed #love #you #guys

Evan Spiegel (@the_official_evan_spiegel) által megosztott bejegyzés,

3. Gustav Magna Witzøe (24) – 1,9 millárd dolláros becsült vagyon

Gustav Magna Witzøe birtokolja a norvég haltenyésztő vállalat, a Salmar felét. Ők a világpiac egyik legnagyobb lazacszállítói. A huszonéves által tulajdonlott részt még az apja, Gustav Witzøe ajándékozta neki 2013-ban. Amíg az idősebb Gustav a halgazdálkodást vezeti, addig az ifjabb az ingatlanfejlesztésre és a startupokba való beruházásra összpontosít.

👀👀

Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) által megosztott bejegyzés,

2. Katherina Andresen (22) – 1,4 milliárd dolláros becsült vagyon

A szintén norvég Katharina utoljára 2017-ben uralta a címlapokat azzal a rekordmennyiségű bírsággal (23 ezer font), amit ittas vezetésért szabtak ki rá.

A világ második legifjabb milliárdosa, és csak a testvére Alexandra előzi meg, aki egy évvel fiatalabb nála. Az Andresen nővérek egy családi tulajdonban álló vállalatból (Ferd) birtokolnak 42 százalékot. Az apjuk, Johan még mindig maga irányítja és vezeti a céget, a szavazatok felett 70 százalékos ellenőrzést gyakorolva.

Saturday bday brunch 🥂

Katharina G. Andresen (@kgandresen) által megosztott bejegyzés,

1. Alexandra Andresen (21) – 1,4 milliárd dolláros becsült vagyon

Alexandra a legfiatalabb milliárdos a világon. Ez a Ferd-nek köszönhető, ami az északi tőzsde egyik aktív befektetőcége.  Ezen túl magántőke-befektetéssel és fedezeti alapok kezelésével is foglalkozik. Alexandra a cégirányításba egyelőre nem szól bele, a díjlovaglás terén elért sikereire az egyik legbüszkébb.

Donkey Girl 🔥

Alexandra (@alexandraandresen) által megosztott bejegyzés,

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Apple, Amazon, Netflix: megint csúcsdöntés! »