Öt dolog, amit bármikor eltanulhatsz a milliárdosoktól

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A gazdaggá válásnak csak a receptje hangzik egyszerűnek, a megvalósítása nem. Viszont vannak, olyan szokások is, melyeket könnyedén átvehetünk a befutott emberektől, és melyek mégis segíthetnek minket a sikeressé válás rögös útján.

Ha milliárdos akarsz lenni, akkor az egyetlen, aki segíthet neked ebben az egy másik milliárdos, olvashatjuk a Business Insider cikkében. Íme 5 dolog, melyek jellemzik a milliárdosok mindennapjait, és melyeket te is komolyabb erőbefektetés nélkül átvehetsz tőlük.

1. Meditáció

A tudomány állása szerint a meditálásnak rengeteg pozitív hatása van a testi és szellemi egészségünkre. Ray Dalio a Bridgewater Associetes alapítója, akinek nem mellesleg 16 milliárd dolláros becsült vagyona van is egyetért ezzel.

„A meditációnak mindennél nagyobb szerepe volt a sikereim elérésében” - árulta el egyszer.

Dalio nincs egyedül, Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatója, illetve a média mogul Oprah Winfrey is rendszeresen meditálnak bevallásuk szerint.

2. Korán kelés

Lehet valami igazság a régi mondásban: „Ki korán kel, aranyat lel.” A leggazdagabb emberek ugyanis a legtöbbször korán kelők. Vegyük például a már említett Jack Dorsey-t, aki minden reggel 5 órakor kel, hogy meditáljon és kondizzon egyet.

Jack Dorsey (forrás: Wikipédia)

Vagy ott van Richard Branson, a Virgin Group alapítója, aki 5:45-kor szokott kikelni az ágyból, hogy eddzen még munka előtt. De nem csak ők ketten szeretnek így élni, egy nemrég bemutatott kutatás szerint a gazdag embereknek közel ötven százaléka kel fel legalább három órával a munkanap kezdete előtt.

Rituálé

A sikeres emberek egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy valamilyen rutinhoz igazodnak. Vegyük például John Paul DeJoriát, aki több cég társalapítója, és három milliárd dollár körüli a vagyona.

Az ő titka elmondása szerint, hogy akárhol ébred fel, otthon vagy hotelszobában, mindig az ágyban marad még körülbelül öt percig, és nem csinál semmit.

Takarékosság

Csak azért, mert milliárdjaik vannak a bankban, a gazdagok nem feltétlenül költekeznek össze-vissza. Sőt néhányuk kifejezetten takarékoskodó életet él.

Sam Walton, a Wal-Mart amerikai üzletlánc alapítója például sokáig egy 1979-es, teljesen átlagos Ford pick-upot vezetett, Mark Zuckerbergnek egy 30 ezer dolláros, tehát elég olcsó sedánja van, Bill Gates pedig sokáig híres volt arról, hogy turista osztályon repül. És ott van még Warren Buffett is, aki még mindig ugyanabban a 31 ezer dolláros házban lakik és felnyithatós telefonja van, okostelefon helyett.

Warren Buffett

Olvasás

A világ legtöbb gazdag embere egyben igazi könyvmoly is. Warren Buffett például állítólag a napjai 80 százalékát olvasással tölti, és a részvényeseinek küldött leveleibe rendszeresen belecsempész könyvajánlókat.

Tavaly pedig Mark Zuckerberg nyilatkozta azt, hogy kéthetente elolvas egy könyvet, de Elon Musk is, amikor megkérdezték, hogyan tanult meg rakétát építeni, azt válaszolta, hogy "könyveket olvasok".

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés