Schröder lehet az orosz olajmulti feje

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Gerhard Schröder volt német kancellárt, a Nord Stream AG részvényesi bizottságának elnökét javasolja a Rosznyefty állami többségű olajvállalat igazgatótanácsának élére egy előkészületben lévő orosz kormányrendelet, amelyet a szakminisztériumokkal már egyeztettek - közölte az Interfax hírügynökség egy olyan bennfentes informátorra hivatkozva, aki olvasta a dokumentumot.

A tervezet indoklása szerint Schröder azért alkalmas a felelősségteljes pozíció betöltésére, mert világszerte ismert tekintélyes politikus, aki következetesen kiáll Németország és Európa Oroszországgal való stratégiai együttműködése mellett az energetikában.

A méltatás emellett kitér arra, hogy a volt német kormányfő a legnagyobb orosz és nemzetközi olaj- és gázipari társaságok független igazgatójaként kivételes szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik. A Rosznyefty igazgatótanácsának elnöki tisztségét Andrej Belouszov orosz elnöki tanácsadó tölti be.

Korábban Schröder német politikusok bírálatai ellenére is kifejezte szándékát, hogy a Rosznyefty igazgatótanácsának tagja legyen. A Der Blick című svájci lapnak kijelentette: nincs tudomása arról, miért ajánlotta fel neki a Rosznyefty, hogy pályázzon a posztra. A Rosznyefty részvényesi tanácsának rendkívüli gyűlése szeptember 29-én dönt majd az igazgatótanács új összetételéről.

Olvastad már? Darabolás után ralizhat a Mol
A részvények felaprózásával azt célozza a társaság, hogy a lakossági befektetők, akár kisebb összeggel is tulajdonrészt tudjanak vásárolni a Molban.

Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Ezt olvasta már?

Csökkent az olaj- és gázfúró kutak száma »