Tanácsadó testületet állít fel Varga Mihály

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Elismert üzletemberekből álló tanácsadó testületet alakít Varga Mihály, a gazdasági miniszter a Napi Gazdaság értesülései szerint egy öt tagból álló grémiumot hoz létre hamarosan.

Az elismert és tapasztalt menedzserekből álló testület feladata a döntések és törvények előkészítése, illetve a már hatályos szabályok hatásainak elemzése lesz az újság pénteki száma szerint.

A miniszteri testületbe a lap információi szerint meghívást kapott Kozma András, a Commerzbank magyarországi leánybankjának (Commerzbank Zrt.) elnök-vezérigazgatója, Csák János, Magyarország jelenlegi londoni nagykövete, aki korábban a Mol Nyrt. elnöke, a korábbi Westel elnöke, valamint a Matáv (Magyar Telekom Nyrt.) pénzügyi igazgatója volt, valamint Felcsuti Zsolt, a magyar tulajdonú MPF Holding Zrt. többségi tulajdonosa. A Napi Gazdaság 100 Leggazdagabb listáján is szereplő Felcsuti saját nemzetközi cégcsoportját vezeti. Kozma András a Commerzbank előtt az azóta jogutóddal megszűnt Euler Hermes követeléskezelő, illetve hitelbiztosító vezetője volt, valamint a HypoVereinsbank Hungáriánál töltött be vezető posztokat.

A fennmaradó két helyre olyan nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező magyar üzletembereket jelölnek, akik az elmúlt években már bizonyítottak a magyar és nemzetközi piacokon is. A már kiválasztott három érintett közül a lap Felcsuti Zsoltot érte el, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést, ahogy a miniszter sajtótitkára sem kommentálta.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Varga Mihály: a gazdaság újraindulása most a tét »