Üzletemberek, akiket érdemes messziről elkerülni

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Wall Street legendásan kemény hely, ahol hatalmas verseny folyik a nagy pénzekért. Miközben pedig az okozza az egyik legnagyobb dilemmát, hogy mikor érkezik meg a régóta várt korrekció az amerikai részvénypiacon, egyesek inkább a humoros oldaláról közelítik meg a Wall Street-i felfordulást. A Wall Street Journal publicistája, John Carney összegyűjtött néhány olyan különlegesen furcsa embertípust, amelyet érdemes messziről elkerülni, ha valaki az amerikai tőzsdében gondolkodik.

Noha a lista számos ponton erősen az amerikai kulturális hagyományokra épít, európai szemmel is „tanulságos” lehet a javaslatcsomag. A Business Insider összeállításában, íme Carney felfrissített listája arról a jó néhány embertípusról, amelytől jobb, ha mindenki menekül a Wall Streeten.

1. Kerüld el azokat, akik utálják a pozitív diszkriminációt! Valószínűleg ők azok, akik sokkal több segítséget kaptak a karrierjük során rokonoktól vagy barátoktól, mint amennyit szívesen bevallanának.

2. Kerül el azokat, akik a szüleik pénzével kérkednek!

3. Kerüld azokat, akik azzal hivalkodnak, hogy nagynevű egyetemre jártak! Jóllehet a kiváló iskolázottság sokat jelent a szakmában, az ilyen emberek általában azt hiszik, hogy a valódi teljesítmény már mögöttük van.

4. Kerüld azokat, akik zakó zsebkendőt hordanak és zsíros a hajuk (New Yorkban legalábbis mindenképpen)!

5. Londonban azokat érdemes kerülni, akik rózsaszín gyűrűt hordanak, és igénytelen a hajjal járnak.

6. Azokat is érdemes elkerülni, akik túl sok embert azonnal bejelölnek a LinkedInen, mivel ebben az esetben esélyes, hogy talán más állást keresnek vagy alulfoglalkoztatottak.

7. Kerüld azokat, akiknek a névjegykártyáján szerepel a gazdasági vagy pénzügyi elemzői végzettségük!

8. Érdemes lehet kerülni azokat a nőket, akik úgy próbálnak beilleszkedni, hogy például természetellenes módon káromkodnak.

9. Kerüld azokat, akik sokkal többnek akarják eladni magukat, mint amik valójában! Például a back office-ost, aki befektetési bankárként tünteti fel magát.

10. Kerüld a túlsúlyos embereket! Jóllehet ez abszolút nem igazságos, de a szomorú tény az, hogy őket sokkal kisebb valószínűséggel léptetik elő a Wall Streeten.

11. Kerüld azokat, akik arról mesélnek, milyen volt a Wall Street a 80-as években. Amennyiben ezek az emberek sikeresek lennének, már rég a barbadosi tengerparton kellene heverészniük.

12. Kerüld azokat, akik a nagy egyetemekhez köthető családi gyökerekről beszélnek, de ők maguk soha nem jártak ezen iskolákba!

13. A lista szerint azokat a nőket is érdemes kerülni, akik látványosan kivágott ruhákkal és rövid szoknyákkal próbálnak érvényesülni.

14. Kerüld az „amikor a Goldman Sachsnál dolgoztam…” típusú embereket! Már nem dolgoznak ott!

15. Érdemes kerülni a médiasztárrá vált bankárokat is. Nagyon sokat kérnek, és bármilyen ötletet gyorsan szétkürtölhetnek.

16. Kerüld az olyan embereket, akik kétévente más bank környékén mozognak!

17. Kerüld azokat a nagyképű üzletembereket, akik golfütéseket mímelnek az irodájukban, és folyton arra hivatkoznak, hogy csak erővel lehetsz sikeres!

18. Kerüld azokat, akik a névjegykártyájukkal próbálják lenyűgözni a nőket – például olyan mondatokkal, hogy „ezt az italt a Morgan Stanley fizeti”!

19. Kerüld azokat, akik igyekeznek mindent költségként elszámolni!

20. Annak ellenére, hogy reménytelen próbálkozás minden brókert elkerülni, aki megcsalja a feleségét, azoktól érdemes távolságot tartani, pláne, ha még büszkék is erre.

21. Azokat is érdemes elkerülni, akik hajnali 6-kor már az összes emailre válaszoltak, és a szükségesnél kétszer tovább tartják a konferenciabeszélgetéseiket. Gyakran ugyanis valami gond lehet a háttérben, ha valaki erősen próbálja bizonygatni, hogy mennyire sokat dolgozik.

22. Kerüld azokat a bankárokat, akik a kereskedő zsargont használják az irodán kívüli, hétköznapi beszélgetések során is.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

New York: mínuszban a vezető indexek »