Beszállt az e-sport mögé a Lenovo

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Két év alatt négymillió forinttal támogatott közel harminc csapatot a Lenovo égisze alatt létrejött Lenovo Legion Kupa. Az idén harmadik évébe lépő e-sportot támogató nagysikerű sorozat 2018-ban is kétmillió forint összdíjazással járul hozzá a gamerek fejlődéséhez. A játékosok a rendezvény keretében két alkalommal Budapesten, valamint Szegeden és Pécsett küzdhetnek meg a főnyereményért és a Legion Kupáért.

Ebben lehet versenyezni

Az idei évben Counter Strike: Global Offensive-ben és League of Legends-ben mérhetik össze tudásukat a versenyzők, akik közül a legjobbak az offline selejtezőkön kerülnek ki. A színpadi mérkőzések mellett idén mutatkoznak be a januárban létrejött Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia legtehetségesebb CS:GO és LoL csapatai.

A budapesti eseményre ellátogató érdeklődők a színpadon két különleges sportágat is kipróbálhatnak Imre Géza, világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó társaságában.

A Honvéd Sportszövetség jóvoltából vívó táblán és öttusa lézerpisztolyon tehetik próbára magukat a vendégek. Az érdeklődők idén is összemérhetik 1v1 CS:GO tudásukat a népszerű Youtuberrel, Barnival, a Lenovo standjánál.

Saját kupát indította a vállalat

„A Lenovo nem csak hazánkban, de globális szinten is elkötelezett támogatója a feltörekvő e-sport nemzedékeknek, és kiemelt hangsúlyt fektet a gamer gépek gyártására. A gaming számítógépek és kiegészítők jelenleg a PC-piac esszenciális darabjai, így különösen fontos a Lenovónak, hogy dinamikus fejlődéssel a fogyasztók számára maximális minőséget nyújtsunk. Ezzel a szemlélettel indítottuk útjára a Lenovo Legion Kupát is 2016-ban, amely hazánkban e-sportolók százainak teremt lehetőséget arra, hogy egy csapathoz tartozzanak és gamer képességeiket színvonalasan fejlesszék” – tájékoztatott Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az idei budapesti CS:GO selejtező május 19-én, a budapesti LoL selejtező május 20-án kezdődik. A szegedi PlayIT CS:GO selejtező május 26-án, szombaton, majd a LoL selejtező május 27-én indul.

Az online selejtezők nyertesei küzdhetnek meg élesben a budapesti és a szegedi PlayIT Lenovo Legion színpadán, június 2-án és június 10-én. A nyári pihenést követően, szeptemberben Pécsett jelentkeznek a versenyzők, majd novemberben kerül sor a végső, kétmillió forint összdíjazású összecsapásra.

Az online selejtezők élőben a https://bit.ly/2IE3V47 linken követhetők május 19-én, 20-án, 26-án és 27-én, a Lenovo Legion Kupával kapcsolatos további információk pedig a Lenovo https://lnv.gy/2Kr2y5N weboldalán érhetők el.

Hirdetés
Brexit

Skócia függetlenné válása esetén is legalább tíz évig megtartaná a brit...

A brit adó- és vámhivatal vezetője szerint évente akár több tízmilliárdos...

Karnyújtásnyira a jövő

Ennyi nagy név egy helyen legfeljebb egy menő magazinban szerepel együtt, a...

http://www.AutoAlkatreszONLINE24.hu
Hirdetés
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Ki kapjon több uniós pénzt, Kelet vagy Dél?

Brit sajtóértesülések szerint több tízmilliárd euró fejlesztési forrást...

Vagyon

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok, vagyonuk egy év alatt 890 milliárd...

Csökkent a Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona...

Hirdetés
Találtuk

Megkérdezték a magyarokat, hogy mitől lesznek boldogok

Mi a legfontosabb az életben? Mi tesz boldoggá? Erre a kérdésre keresték a...

Ezek a magyar városok a legjobbak szelektív hulladékgyűjtésben

Ha Magyarország minden településén...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ismét Trump keltett riadalmat »