Hivatalos egyesület karolja fel a hazai esportot

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az Esport Szakmai Egyesület (ESZE) legfőbb célja az esport hazai fejlesztésének, elterjedésének elősegítése, a profi, nemzetközi szinten is megjelenni képes magyar esport csapatok szakmai és anyagi támogatása, és a kompetitív videójátékok elismertetése. A szervezet a legkülönbözőbb szakterületek képviselőit tömöríti egybe. Kiemelt kommunikációt folytat az esport világát érintő döntéshozókkal és közösségekkel, miközben együttműködik az ország egyetemeivel, informatikai középiskoláival is.

A céljaik

Magyarországon az elmúlt évtizedben több lelkes, alulról építkező kezdeményezés indult az esport képviseletére, ezen túlmutatva az ESZE egy olyan szakértői csoportot hozott létre, amely egy új, szakmai szintre emelheti az esportot hazánkban, közös platformot teremtve az érintett felek együttműködésére.

“A számos tudományterületről érkező egyesületi tagok jogi, közgazdasági, orvosi-egészségügyi, IT-technológiai, üzletfejlesztési vagy akár technikai és versenysport szaktudásukat állítják az esport fejlesztésének szolgálatába, így a társadalom különböző rétegeinek érdekeit képviselve tesznek az elektronikus sportok magyarországi és regionális fejlődéséért” – mondta Tischler Márk, az ESZE elnöke.

Az Egyesület többek között hozzájárul az esport nyújtotta különleges élmények terjesztéséhez, az iparág miatt létrejövő új karrierlehetőségek bemutatásához és a hozzá kapcsolódó szakmák elsajátításához szükséges képzésrendszerhez. Segít megteremteni azt a támogató, jogilag is körbehatárolt környezetet, ahol kiemelkedési lehetőséget, perspektívát jelent esportolónak lenni – nyilatkozta Kósa Gábor, elnökségi tag.

Már idén versenyeket szerveznek

Az Egyesület már 2018-ban olyan többszintű országos bajnokságsorozatot indít, ami eddig csak a tradicionális sportok világában volt jellemző.

A háromszintű versenyrendszer világviszonylatban is élenjáróként szervezi össze külön a középiskolai, egyetemi és az oktatásokból már kikerült versenyzőket, így egyszerre segíti elő a professzionális versenykultúra megteremtését és az utánpótlás-nevelést – mondta el Gáspár Péter esportoló, a The War Room vezetője és elnökségi tag, hozzátéve, hogy célkitűzésük szerint a Magyar Esport Bajnokság hazánkat Európa elektronikus sportközegének élvonalába helyezheti.

A sorozat keretein belül az esport világ szerelmesei olyan különleges helyszínre is ellátogathatnak majd, mint például a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed. (További részletek a meb.hu oldalon hamarosan elérhetővé válnak.)

A középiskolákkal is együttműködnek

A szervezet az ország legelismertebb infós középiskoláival is együtt kíván működni (többek között: Neumann, Széchenyi, Jedlik, Katona), és támogatná az informatikatanárok továbbképzését, a szakoktatás korszerűsítését. Közös tárgyalások indultak több olyan, jövőbe mutató megoldásokra nyitott egyetemmel, mint például a Pécsi Tudományegyetem.

Mindemellett az ESZE már most olyan támogatókat tudhat maga mellett, mint például az online tartalomgyártásra szakosodott Esport Universum, aminek stúdiókomplexuma innentől az Egyesület rendelkezésére áll. Az ESU több százezer magyar nézőnek havonta 200 órányi élő adást sugároz (hozzá köthető Magyarország első hivatalos esport bajnoksága is), de innen üzemel hazánk egyik legelismertebb esport-közvetítői csapata, a Magyar LoLTV és a Wotinfo.hu Twitch TV csatornája is.

Hirdetés
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Hirdetés
Szavazz!

Ütik, vágják egymást a vámlovagok

Régi fogalom került elő: a vámháború. Donald Trump, USA elnök indította a...

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Vagyon

A tűzzel rég nem látott méretű füst és koromszennyeződés is keletkezett.

Kedd éjszaka felhőszakadás és hatalmas erejű szél okozott károkat elsősorban...

Hirdetés
Találtuk

Stresszes vagy? A tengerészgyalogosok ezt így oldják meg

Egy egyszerű öt perces trükk, ami ha a harcban működik, akkor nálad is fog.

A gazdaság is megérzi, ha sok az elhízott ember

Magyarországon akár az összes egészségügyi közkiadás egyhatoda, azaz évi több...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A nyári hőségben sem kell lemondanunk a sportolásról »

4IG 3700 (2,21 ) ALTEO 695 (2,21 ) ANY 1325 (1,15 ) APPENINN 596 (1,02 ) CIGPANNONIA 431 (1,29 ) Duna House A 4020 (0,50 ) ESTMEDIA 173 (7,45 ) FUTURAQUA 52 (1,56 ) KONZUM 2970 (-1,98 ) MOL 2712 (-0,37 ) MTELEKOM 405 (0,50 ) NORDTELEKOM 38 (1,33 ) NUTEX 43 (4,88 ) OPUS 624 (-0,95 ) OTT1 265 (0,38 ) PANNERGY 680 (-0,58 ) RICHTER 4894 (0,29 ) TAKAREK 653 (-3,97 ) ZWACK 17600 (-0,28 )