Jövőre éjszakai polgármestere is lesz Budapestnek

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A NIGHT MAYOR azaz az éjszakai polgármester egy olyan nemzetközi gyakorlat hazai megvalósítása, ami Amszterdam, Bécs, London, Párizs, Zürich és New York mellett már közel harminc világvárosban működik sikerrel. Célja a város éjszakai élete körüli érintettek közötti bizalom növelése és a párbeszéd facilitálása.

Budapesten 2018-ban egy nemzetközi Night Mayor Summit keretében választjuk meg az éjszakai élet első „polgármesterét”, egy nyílt online szavazás és egy szakmai kuratórium segítségével, de a NIGHT MAYOR BUD EGYESÜLET szeptemberi megalakulásával már elindul a munka Budapest éjszakáinak élhetőbbé tételére.

Mi is ez?

A NIGHT MAYOR BUD EGYESÜLET, 2017. Szeptemberében alakul, azzal a céllal, hogy mérsékelje és megoldja a város növekvő turisztikai vonzereje és éjszakai élete által okozott problémákat, és hogy fejlessze Budapest éjszakai közösségi, kulturális és gazdasági életét a nemzetközi Night Mayor hálózat tagjaként. Szórakoztató és vendéglátóipari minőségbiztosítás és önszabályozási rendszer kialakításával és működtetésével. Továbbá szeretnék tehermentesíteni és szakmailag támogatni a helyi önkormányzatok és hatóságok munkáját.

Budapest éjszakai polgármesteri hivatala tehát egy olyan non-profit egyesület, amely hidat képez a budapesti szórakozó és szórakoztató negyedekben élő lakosok, a hatóságok és a vállalkozások (bárok, éttermek, szórakozóhelyek) között.

Az Egyesület az éjszakai gazdaság különböző szereplőinek közös társadalmi felelősségvállalását demonstrálva, tíz hónap előkészítő munkát és egyeztetést követően most indítja el működését. A tíz alapító tag ABC sorrendben: Bársony Júlia (Müszi), Csörgics Mátyás (Krak’n’town), Hartai Róbert (Spíler), Kólya Dániel (Budapest Park), Lobenwein Norbert (Balaton Sound, VOLT, Sziget, Akvárium), Mann Dániel (Grund), Német G. Dániel (Ususty), Tóth Imre (Élesztőház), Zsendovits Ábel (Szimpla) és Zsidai Roy (Zsidai Group).

Projektek

A 2018-as éjszakai polgármester választásig kétféle projekteket valósít meg Night Mayor BUD Egyesület. Amik rövidtávon hatásosak – pl: közösségi mediáció és turisták edukációja. Amik valós hosszútávú megoldásokat alapoznak meg – pl: utcai házirend kialakítása, vendéglátó és szórakoztatóipari önszabályozási rendszere.

2017. szeptember 16-17-én Erzsébetváros Önkormányzatával együttműködve, két napos rendezvény keretén belül a Kazinczy utca sétálóutcává alakul, ahol bemutatják, hogy milyen is lehet a szalonképes „Bulinegyed”. Nappal workshopokat és kerekasztal beszélgetések szervezünk a téma körül, éjszaka profi mediátorok segítségével kutatjuk, hogyan tudjuk a leghatékonyabban informálni és érzékenyíteni a szórakozó turistákat és fiatalokat a lakók nyugalmának tiszteletben tartására.

2018. nyarán pedig Budapesten kerül megrendezésre a Night Mayor Summit, ekkor választják meg az első, budapesti Night Mayort.

Hirdetés
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

Hirdetés
Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Vagyon

A tűzzel rég nem látott méretű füst és koromszennyeződés is keletkezett.

Kedd éjszaka felhőszakadás és hatalmas erejű szél okozott károkat elsősorban...

Hirdetés
Találtuk

Stresszes vagy? A tengerészgyalogosok ezt így oldják meg

Egy egyszerű öt perces trükk, ami ha a harcban működik, akkor nálad is fog.

A gazdaság is megérzi, ha sok az elhízott ember

Magyarországon akár az összes egészségügyi közkiadás egyhatoda, azaz évi több...

Hirdetés