Stresszes vagy? A tengerészgyalogosok ezt így oldják meg

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Egy egyszerű öt perces trükk, ami ha a harcban működik, akkor nálad is fog.

Lélegezz!

Mark Divine, az amerikai haditengerészet kommandósa számára nem ismeretlen a stressz és az extrém körülmények - írja cikkében az Inc. Van azonban egy technika, ami elmondása szerint mindennél jobban működik, és gyorsan, valamint megbízhatóan segít neki a lényegre koncentrálni.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

„Először akkor tanultam meg kontrollálni a légzésemet, amikor a kiképzésem során küzdősportokat tanultam. Az ott elsajátított technikák végül felbecsülhetetlennek bizonyultak a bevetések káoszában” – mondja Divine.

Az ősi misztikusok és a haditengerészet kommandósai tehát egy dologban biztosan egyetértenek: a nyugalom és a koncentráció megőrzésének kulcsa a helyes légzés. Divine kedvenc módszere az általa „doboz légzésnek” (box breathing) hívott légzéstechnika, aminek négy sarkpontja van, nevét is innen kapta. A módszer lényeg, hogy nem felpörget vagy teljesen elálmosít, hanem kombinálja az éberséget a relaxációval, hogy az ember készen tudjon állni a kihívásokra.

A négy lépés

1. Fújj ki minden levegőt, és amíg elszámolsz lassan négyig maradj is így.

2. Miközben újból elszámolsz négyig, szívd be a levegőt az orrodon

3. Tartsd benn a levegőt újabb négy lassú másodpercig. (Divine hozzáteszi, hogy amíg visszatartod a lélegzeted ne szorítsd össze a szádat vagy ne görcsölj rá arra, hogy nem vehetsz levegőt, maradj ugyanolyan állapotban, mintha épp lélegeznél.)

4. Számolj újból négyig és közben fújd ki lassan a levegőt.

Ez egy kör, amit Divine szerint legalább 5 percig kell ismételgetni, hogy érezhető legyen a technika pozitív hatása. Fontos, hogy nem kell a tökéletes pillanatra várni, a módszert elő lehet venni reggel felkelés után, edzés előtt, a dugóban vagy éppen sorban állás közben. Érdemes gyakorolni is naponta, akár egyhuzamban 10-20 percig.

Így aztán legyen szó akár egy nehéz beszélgetésről a partnereddel vagy egy fontos prezentációról, amit a munkahelyeden kell tartanod, jobban fog majd menni, ha előtte figyelsz a légzésedre.

Hirdetés
Hirdetés
Találtuk

Ne feledkezzünk meg az adatlopási botrányokról.

Egy egyszerű öt perces trükk, ami ha a harcban működik, akkor nálad is fog.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Magyar fiatalok is pályára lépnek az idei VB-n

A FIFA Világbajnokság-McDonald's Játékoskísérő program keretében...

A tökéletes kempingezés titkai

Néhány dologra nem árt előre felkészülni, hogy valóban felhőtlen...

Hirdetés