-->

5G : Jelentős szerepet vállal a Vodafone

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Vodafone 20 éve folyamatosan megújulásra törekszik Magyarországon, és jelentős szerepet vállal a legkorszerűbb távközlési technológia, az 5G társadalmi hasznosításában - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön abból az alkalomból, hogy a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Vodafone Magyarország belföldön elsőként, Budapest belvárosára kiterjedően megkezdte a kereskedelmi 5G-szolgáltatást.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Vodafone az 5G hálózat fejlesztésével a magyar gazdasági növekedés fenntarthatóságához is hozzájárul. Felidézte, hogy 20 éve a Vodafone átalakította a magyar távközlési piacot, a verseny élénkítésével hozzájárult a mobilkommunikáció terjedéséhez. A társaság tagja az 5G Koalíció igazgatóságának, és a Mesterséges Intelligencia Koalíciónak, alapítványa támogatja digitális oktatás fejlődését, 4 éve Digitális Iskola Programot indított- tette hozzá. A Vodafone - mint fogalmazott -az elsők között telepített Magyarországra szolgáltató központot, hozzájárulva a jól képzett és nyelveket beszélő fiatalok belföldi foglalkoztatásához. Az új világgazdasági korszak Szijjártó Péter szerint új versenyhelyzetet teremt, a vállalatok egymással versenyezve fejlesztik a technológiai újításokat. A kormány felelőssége meggyőzni őket, hogy ezek hasznosítására és az újabb befektetésekre Magyarország a legalkalmasabb - hangsúlyozta. Szijjártó Péter kijelentette, hogy a kormány a gazdasági szereplőket nem különbözteti meg a nemzetiségük alapján, ezért nem kifogásolja, hogy a kínai Huawei együttműködik az Egyesült Királyságban székelő Vodafonnal. Nemzeti érdek, hogy a keleti és a nyugati vállalatok együttműködhessenek Magyarországon, és belföldi tevékenységükhöz szabadon válasszanak partnereket - tette hozzá. A Brexitre utalva kifejtette, Magyarország a kölcsönös tisztelet jegyében továbbra is a legszorosabb gazdasági, kereskedelmi befektetési és beruházási együttműködésre törekszik a szigetországgal. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a folyamatos fejlesztések jelentőségét hangsúlyozta, mivel - mint mondta - a távközlési innovációk rendkívül gyorsan követik egymást. Az 5G nem csupán innovációs lépcsőfok, ezért a kormány nem csupán technológiai eszköznek, hanem a versenyképesség alapfeltételének tekinti - tette hozzá. Solymár Károly Balázs szerint 2023-ra a legnagyobb városokra és a legfontosabb útvonalakra, 2025-re pedig az egész országra kiterjedhet az 5G hálózat. Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója a budapesti rendezvényen hangsúlyozta, hogy a vállalatcsoport világszerte csaknem 700 millió ügyfelet szolgál ki, és felelősséget érez azért, hogy a technológiai újításait a felhasználók javára fordítsa. Az 5G sikere mögött vállalkozók, kormányzati szereplők, szabályozók, egyetemek, innovátorok és iparági szereplők együttműködése áll, és eredményezhet újabb hasznos megoldásokat - tette hozzá.

A Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese hálózati mérföldkőnek nevezte az 5G-technológia fejlesztéseit, és felidézte, hogy a főváros első 5G-bázisállomását is a Vodafone helyezte üzembe. Budai J. Gergő fontosnak nevezte, hogy az új technológiát mindenki számára érthetővé és elérhetővé tegyék. Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese üdvözölte, hogy Magyarország is részt vett a vállalat 5G-tesztjeiben, és ezzel hozzájárult az intelligens eszközökben rejlő lehetőségek kihasználásához. Az 5G forradalmasítani fogja az ipart, és hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, hogy az intelligens eszközök terjedését is a hasznára fordíthassa - tette hozzá.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Németország nem tekinti a Huaweit kockázatnak »