A Lenovo kihívja az Apple-t, a Google-t és az Amazont

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A mesterséges intelligenciára és a hálózati technológiára építve az Apple-lel, Google-lal és az Amazonnal azonos nagyságrendben képzeli el saját jövőbeni szerepét a világ legnagyobb számítógép gyártója, a kínai Lenovo.

Felhőszolgálztatás fogja őket összekapcsolni

Jang Jüan-csing vezérigazgató a német dpa hírügynökségnek adott interjúban elmondta, hogy a Lenovo minden már létező és még nem létező okos készüléket gyártani fog és minden okos készüléket - beleértve a személyi számítógépeket és az okostelefonokat is - mesterséges intelligenciával lát majd el.

A trend szerint a különféle készülékek mesterséges intelligenciával vezérelt felhőszolgáltatások portáljává kezdenek átalakulni - mondta a Lenovo vezérigazgatója. Ilyenek például az Amazon Echo és a Google Home készülékei is. A Lenovo rendszersemleges készülékekkel kíván csatlakozni ehhez a trendhez.

"Minden családban lesznek majd a Google, az Amazon, vagy a Facebook szolgáltatásaihoz csatlakozó különféle okos készülékek" - mutatott rá.

Kihívja a legnagyobbakat

Az okostelefon piacon jövőre lendül offenzívába a Lenovo - jelentette be a vezérigazgató, és az amerikai Motorola integrálásának befejeztével nemcsak visszatér az öt legnagyobb gyártó közé, de nyereséget is fog termelni.

Ha létezik olyan vállalat, amelyik képes kihívni a legnagyobbakat, a Samsungot és az Apple-t, akkor a Lenovo biztosan az egyik - fogalmazott, hangot adva egyúttal annak a meggyőződésének is, hogy a Lenovo hatékonyabban tud termelni, mint akár a Samsung vagy az Apple.

Az elmúlt negyedévekben a Lenovót olyan, a nyugati piacon szinte ismeretlen cégek szorították ki az okostelefon-piac öt legnagyobbja közül, mint az Oppo, a Vivo és a BBK. Ezek a vállalatok azonban nem rendelkeznek terjeszkedési potenciállal - jegyezte meg Jang Jüan-csing.

Még mindig veszteséges

A Lenovo a világ legnagyobb személyi számítógép gyártója a Hewlett-Packard és a Dell előtt. Két évvel ezelőtt az okostelefon üzletág felfejlesztése érdekében megvásárolta a mobiltelefon technológia egyik úttörőjét, az amerikai Motorolát. Az üzletág integrálása azonban azóta is veszteséget okoz.

Az elmúlt negyedévben a Lenovo mobiltelefon üzletága 156 millió dollár veszteséget könyvelt el, egy évvel korábban viszont még jóval nagyobbat, 217 millió dollárt. A Lenovo a személyi számítógépek szűkülő világpiacán 20 százalékról 30 százalékra tervezi növelni részesedését. Az egyre élesedő konkurenciaharcban ugyanis a kisebb gyártók kénytelenek lesznek bedobni a törülközőt. Mindemellett a Lenovo az egyik esélyes vásárlója a Fujitsu személyi számítógép üzletágának is - mondta Jang Jüan-csing.

Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Ezt olvasta már?

Vegyes hangulat követte az előző napi veszteséget »