Ajándékot kapnak a nyaraló vodafone-osok

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Vodafone megközelítően 100 százalékosra növelte kültéri 4G lefedettségét a Balatonnál - jelentette be Diego Massidda vezérigazgató hétfőn a Vodafone új siófoki üzletének megnyitóján.

Télen indult a projekt

A vezérigazgató emlékeztetett, hogy a mobilszolgáltató társaság tavaly novemberben Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, miután a 2014 őszén lezárult frekvenciapályázaton 30,2 milliárd forintért elnyerte az ehhez szükséges 800 és 2600 megahertzes frekvenciatartományt.

A szolgáltatást Siófokon 10, a Balaton környezetében pedig több mint 100 bázisállomás biztosítja - tette hozzá Amrita Gangotra műszaki vezérigazgató-helyettes, aki elmondta azt is, hogy a vállalat a korábbi terveknek megfelelően folytatja az országos 4G hálózat kiépítését. A Vodafone Budapest és a Balaton mellett tíz nagyvárost tervez elsőként lefedni az új szolgáltatással.

A 3G országos

A szolgáltató országosan 98,4 százalékos kültéri lefedettségű 3G mobilinternet hálózatán az ország nagy részén elérhető a 42 megabites másodpercenkénti (Mbps) sávszélesség, a 4G szolgáltatás aktiválásával a sebesség 75 Mbps-ra fog nőni.

Ez lehetővé teszi nagyméretű file-ok, videók vagy akár filmek villámgyors le- és feltöltését, megfelelő 4G-képes készülék használatával. A Vodafone 4G szolgáltatása jelenleg bizonyos előfizetői csomagokban érhető el, külön díj nélkül. A brit Vodafone a világ egyik vezető mobilkommunikációs szolgáltatója, öt kontinens 26 országában van jelen, és további 55 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 444 millió ügyfélnek szolgáltat világszerte. A csoport a márciussal zárult 2014/2015-ös pénzügyi évét 42,227 milliárd font, az előző évinél 10,1 százalékkal magasabb értékesítési árbevétellel zárta.

Az elmúlt pénzügyi évben a társaság európai 4G lefedettsége elérte a 72 százalékot. A Vodafone 18 piacon 20,2 millió 4G előfizetővel rendelkezik, és a tavalyi negyedik negyedévben a szolgáltatás előfizetőinek a száma éves bázison 81 százalékkal emelkedett. Magyarországon 1999 óta van jelen a Vodafone, az elmúlt több mint 15 évben 400 milliárd forint feletti összeget fektetett be. Piaci részesedése alapján a harmadik legnagyobb mobilszolgáltató Magyarországon.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Felmérés igazolja: éjjel-nappal a neten lógunk »