Aki ezt nem lépi meg, vészesen lemarad

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A személyre szabott megoldásoké a jövő, a vállalatok foglalkoznak a perszonalizáció trendjével, de még van fejlődési lehetőség - derül ki az Oracle friss kutatásából.

Az Oracle The Era I Enterprise: Ready for Anything című tanulmányának keretében 10 iparágból 300 vállalatvezetőt kérdezett meg arról, hogyan készülnek fel a szervezetek a megváltozott fogyasztói igényekre.

Növekvő elvárások

Manapság egyre komolyabb igényként, sőt elvárásként jelenik meg, hogy a fogyasztók saját szokásaiknak megfelelően jussanak hozzá a termékekhez és szolgáltatásokhoz, legyen szó üzleti ügyek lebonyolításáról, kommunikációról, munkáról vagy a szabadidő eltöltéséről.

A jelentés szerint a szervezetek többsége foglalkozik a változással: a válaszadók 84 százaléka érzékelte az egyedi felhasználói igények megjelenését, 70 százaléka a munkavállalók körében is találkozott a jelenséggel, azonban csak 20 százalékuk adna saját vállalatának „A” – vagyis kiváló minősítést az ilyen típusú szolgáltatások nyújtására.

A személyre szabott megoldások hiánya csökkenti a versenyképességet

A válaszadók közel kétharmada – többek között a kommunikációs, oktatási és kutatási, mérnöki és építőipari, pénzügyi, egészségügyi, vendéglátó ipari, közszféra, valamint a kiskereskedelmi szektor képviselői – úgy vélik, hogy a váltás nagy kihívást jelent a versenyképességük szempontjából.

A szervezetek becslése szerint, ha sikeresen tudnának személyre szabott megoldásokat biztosítani ügyfeleik és munkavallóik számára, az további 18 százalékos éves bevétel-növekedést eredményezne.

A felhő segíthet a vállalatoknak a felkészülésben

Az Era I (Era I - Age of the Individual), azaz az egyének korszakában szükséges rugalmasság megteremtésében a válaszadók szinte mindegyike (97 százalék) az informatikai beruházások fontosságát emelte ki, amelyek köre az üzleti információs megoldásoktól, a felhasználói élményeket biztosító megoldásokon át, az iparág-specifikus alkalmazásokig terjed.

Ezek a beruházások fontos szerepet játszanak a vállalatok azon képességeiben, hogy személyre szabott felhasználói és munkavállalói élményeket kínálhassanak. Továbbá 81 százalék szerint kapcsolat van a felhő alapú informatikai megoldások, és a személyre szabott megoldások nyújtásának képessége között.

A menedzserek szerint a perszonalizáció jelentősen megnöveli az ügyfelek és munkavállalók megtartásának arányát.

A szervezetek szerint a munkavállalói elégedettség 94 százalékkal növelhető a személyre szabott élmények, és a munkavégzést megkönnyítő rugalmas, és iparág-specifikus alkalmazások segítségével.

A rugalmas vállalatvezetők előnye

A rugalmasság kulcsfontosságú az üzletmenet szempontjából, és ezt a tanulmány eredményei is kimutatták: azok a szervezetek, akik több mint 10 százalékkal növelték bevételeiket a tavalyi évben, jelentős előnyben vannak a személyre szabott megoldások biztosításában.

Az Era I vezetőinek 49 százaléka reagál a felhasználói visszajelzésekre (szemben a hagyományos vezetők 18 százalékával), illetve 38 százalékuk hatékonyan reagál a megváltozott piaci körülményekre (a hagyományos vezetők körében ez az arány csak 10 százalék).

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

150 milliárd forint jut turisztikai fejlesztésekre »