Alkalmazások, amik tudják a sikeres webshop titkát

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

A modern világ rengeteg mindent átalakított: jelentősen megváltoztak például az igényeink, a telefonhasználati szokásaink, de még a vásárlásra is teljesen más szemmel tekintünk, mint mondjuk 10 vagy 20 évvel ezelőtt. Manapság ugyanis világszerte egyre elterjedtebbek a webshopok, és a magyarok közül is egyre többen választják inkább az online üzleteket. Így természetesen már az e-kereskedőknek is számtalan applikáció áll rendelkezésükre, amelyekkel egyszerűbbé tehetik az online adás-vételt, egy helyen kezelhetik a megrendeléseket vagy sikeresebbé tehetik netes boltjukat. Ezekből válogattunk.

Egyes felmérések szerint az online üzeletek világa egyre nagyobb teret nyer magának: várhatóan 2040-re már a vásárlások 95 százaléka az e-kereskedelmi hálózaton keresztül fog lebonyolódni. Így nem is csoda, hogy egyre többen gondolkodnak webshop indításán. 

Ha te is épp az online kereskedés útjára lépnél, vagy már van virtuális boltod, de szeretnéd, ha népszerűbbé válna, akkor ezek az appok neked szólnak!

A legjobb út az online értékesítéshez - Shopify

Nyomon követni az ügyfelek igényeit, a készletek állapotát és a megrendeléseket is egyetlen alkalmazással? A Shopify-jal lehetséges, sőt, még a munkatársakkal való kapcsolattartást is leegyszerűsíti.

Forrás: TF

Nem csoda, hogy online kereskedelmi szolgáltatások kategóriában ez az app érdemelte ki a PC Magazin szerkesztői díját. Bárhol is jársz, a boltod mindig a zsebedben lehet.

Marketing automatizálva - MailChimp

Webshopod népszerűsítésében nagy szerepet játszik a marketing stratégia. Ha viszont megvan a jó taktika, már csak szemmel kell tartanod a reklámokat és az eléréseket. Természetesen ezt is könnyen megteheted a telefonodon keresztül.

Forrás: TF

A MailChimp-pel egyszerűen kiküldheted és kezelheted az e-mailkampányokat, valamint figyelheted a felhasználói aktivitást. Ez az egyik legjobb alkalmazás a márkád ismertté tételére és az eladások növelésére.

Teljesítmény feketén-fehéren -  Google Analytics

Ha egy oldal látogatottsági adatairól van szó, akkor egyértelműen a Google Analytics a válasz. Az applikáció segítségével pedig mindig magaddal viheted a személyi elemződet, amely valós idejű adatokkal dolgozik.

Forrás: Google Play

A kattintások nyomonkövetése nagy segítség lehet a jobb brand kialakításában és sikeresebb reklámkampányok létrehozásában. 

A középpontban, egyszerűen - Hootsuite

Egyes kutatások szerint egyre több vásárló dönt a közösségi média visszhangja alapján. Minél többször találkoznak egy termékkel vagy márkával a Facebook-on vagy a Twitter-en, minél több ismerősük értékelését olvashatják és minél több posztot láthatnak az adott cégtől, annál szimpatikusabbnak és megbízhatóbbnak tartják az adott webshopot.

Így nem kérdés, hogy a közösségi oldalakon való jelenlét szinte kötelező, a Hootsite pedig segít neked, hogy egy helyen kezelhesd az összes fórumot. 

Forrás: AppStore

Az Engadget tech oldal például azt írta erről az appról, hogy “kétségtelenül a legjobb kliens a professzionális közösségi médiát használók számára”. Egy próbát mindenképpen megér!

Közvetlen eladó, elégedett vásárló - LiveChat

A felhasználók igényeinek kielégítése, kéréseik teljesítése és kérdéseik megválaszolása is egy fontos pont a webshop üzemeltetésében. A LiveChat-tel mindig azonnal válaszolhatsz a jelenlegi és leendő ügyfeleidnek, közvetlenül az okostelefonodról.

Forrás: AppStore

Az alkalmazás tökéletes megoldás a non-stop ügyfélszolgálat fenntartására.

Az üzlet sosem alszik - Zoho Books

Egy webshop a vásárlást könnyebbé teszi ugyan, az online bolt vezetése azonban megközelítőleg annyi munkával jár, mint egy “hagyományos” üzlet fenntartása. Az egyre gyakoribb online fizetés és a különböző számlaszámokról érkező utalások miatt viszont fokozottan oda kell figyelned a pénzügyekre. 

Forrás: zoho.com

A Zoho Books nevezetű pénzügyi applikációval könnyen - akár út közben is - nyomon követheted a be- és kifizetéseket, így mindig naprakész lehetsz a boltod egyenlegével kapcsolatban.

A csomagok nyomában - FedEx

Megrendelések kezelése, a kiszállítások koordinálása és a küldemények követése, bármikor, bárhonnan - ezt ígéri a FedEx Mobile.

Forrás: AppStore

A fuvarlevél vonalkódjanak leolvasásával megtudhatod, hol jár éppen a csomagod, valamint megadhatod, hogy a futár hol vegye fel és hol adja le a küldeményeket.

Ha pedig ezek már megvannak, elég csak hozzáadni a keverékhez pár cseppnyi X-vegyszert: kitartás, alázat, lelkesedés, kreativitás, valamint  jó szevezői- és kommunikációs készség, és már kész is van a sikeres webshop! Sok sikert!

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Új szabvány, négyszeres internet sebesség »