Az Intel állítja meg a PC-k hanyatlását?

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A héten kezdődő berlini IFA számítástechnikai és szórakoztató elektronikai vásáron mutatja be az Intel legújabb, hatodik generációs, a személyi számítógépek mellett mobil eszközökben is használható, a korábbinál lényegesen nagyobb teljesítményű és kisebb energiaigényű processzorcsaládját.

Az új generációs processzorcsalád az Intel válasza a személyi számítógépek világpiaci forgalmának évek óta tartó csökkenésére. A Windows 10 operációs rendszerre optimalizált új processzorcsalád ugyanis a várakozások szerint hozzájárulhat a régi személyi számítógépek lecseréléséhez újabbakra, így a személyi számítógépek világpiaci forgalmának újbóli felfuttatásához.

Az új processzorcsalád minden korábbinál könnyebben méretezhető tagokból áll, így a legváltozatosabb eszközökben lesz használható a pendrive-méretű "compute stick" számítógépektől kezdve az asztali készülékeken át a mobil munkaállomásokig.

Kirk Skaugen, az Intel alelnöke, a Client Computing Group (CCG) igazgatója ismertetése szerint az új processzor két és félszeres teljesítménynövekedést és háromszoros akkumulátor élettartamot kínál a 2010-es évek átlagos számítógépéhez képest. Hozzátette, hogy mindez nagy üzleti lehetőséget jelent az Intel számára, hiszen napjainkban több mint egymilliárd, három évesnél idősebb, és több mint félmilliárd, négy évesnél idősebb személyi számítógép létezik a világon.

A nagyközönség előtt pénteken megnyíló berlini IFA-vásáron már az Intel hatodik generációs processzorát használó első notebook gépeket is meg lehet majd tekinteni. Az új processzor egyik előnye, hogy képes egyszerre több ultranagy-felbontású (4K) videó-műsorszórás adatfolyamát is feldolgozni. Grafikai képességeinek köszönhetően az új processzor a számítógépes játékok terén is nagy technológiai előrelépést jelent.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nemcsak a focihoz, a számítógépekhez is ért a magyar »