Budapesten már élvezhetik 4G előnyeit

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Alig tíz hónappal a szükséges frekvenciakészlet használatbavétele után a Vodafone Magyarország 4G-lefedettsége a fővárosban elérte a 99 százalékot, miközben már minden nagyobb városban és a Balaton környéken is elérhető gyors mobilinternetes szolgáltatása - közölte a társaság.

30 milliárdot fizettek érte

A tájékoztatás szerint a cég 2014 novemberében Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatást, miután a frekvenciapályázaton elnyerte a 4G/LTE szolgáltatás elindításához szükséges 800 megahertzes (MHz) és 2600 MHz-es frekvencia-tartományt. A társaság 30,2 milliárd forintot fizetett a két tartományért.

Közölték, a vállalat a terveknek megfelelően folytatja az országos 4G hálózat kiépítését. A Vodafone országosan 98,4 százalékos kültéri lefedettségű szélessávú mobilinternet hálózatán az ország nagy részén már ma is elérhető a 42 megabites másodpercenkénti (Mbps) sávszélesség, ami a 4G szolgáltatás aktiválásával egyre többek számára 75 Mbps-re nőtt. Ez lehetővé teszi nagyméretű file-ok, videók vagy akár filmek villámgyors le- és feltöltését, megfelelő 4G-képes készülék használatával.

Sokat költöttek már Magyarországon

A Vodafone Magyarország a 2015. március 31-ével zárult üzleti évében 132,338 milliárd forint nettó árbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 122,679 milliárd forinttal. Az idén márciusban zárult üzleti évét 1,248 milliárd forint adózott veszteséggel zárta, az előző üzleti éve pedig 1,713 milliárd forint veszteséggel zárult.

A cég az üzleti évében 9,048 milliárd forintot fordított beruházásokra, a 2014-ben zárult üzleti évében pedig 4,875 milliárd forintból hajtott végre beruházásokat és felújításokat. Magyarországon 1999 óta van jelen a Vodafone, az elmúlt több mint 15 évben 400 milliárd forint feletti összeget fektetett be. Piaci részesedése alapján a harmadik legnagyobb mobilszolgáltató Magyarországon.

Milliós tábor

A brit Vodafone a világ egyik vezető mobilkommunikációs szolgáltatója, öt kontinens 26 országában van jelen, és további 55 partnerhálózattal rendelkezik, több mint 444 millió ügyfélnek szolgáltat világszerte. A csoport a márciussal zárult 2014/2015-ös pénzügyi évét 42,227 milliárd font, az előző évinél 10,1 százalékkal magasabb értékesítési árbevétellel zárta.

Az elmúlt pénzügyi évben a társaság európai 4G lefedettsége elérte a 72 százalékot. A Vodafone 18 piacon 20,2 millió 4G előfizetővel rendelkezik, és a tavalyi negyedik negyedévben a szolgáltatás előfizetőinek a száma éves bázison 81 százalékkal emelkedett.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Vodafone: elindult az 5G Siófokon is »