Bukja a legfiatalabb generációt a Facebook

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A eMarketer legutóbbi előrejelzése alapján a Facebook még gyorsabban veszíti el a legfiatalabb felhasználóit, mint az korábban várható volt.

Már nem menő a Facebook?

Míg a közösségi oldal korábban képes volt megszólítani a fiatalokat az Instagramon keresztül, most egyre inkább úgy tűnik, a Snapchat még több felhasználót halászhat el előlük. Idén esik meg ugyanis először, hogy az amerikai 12-17 évesek csak kevesebb mint fele fogja használni legalább havi egyszer a Facebookot.

A legnagyobb közösségi oldal összességében még mindig tudja növelni a felhasználói számát, de ez leginkább az idősebb korosztály aktivizálódásának köszönhető. Az amerikai felhasználók száma idén várhatóan eléri a 169,5 milliót, ami valamivel kevesebb, mint 1 százalékos növekedés 2017-hez képest. Eközben viszont a közösségi platformok versenyében, úgy néz ki, csökkenni fog a Facebook részesedése.

2018-ban várhatóan a 11 éves és annál fiatalabb amerikai Facebook felhasználók száma 9,3 százalékkal csökken majd, a 12-17 közöttieké 5,6 százalékkal, a 18-24 közöttieké 5,8 százalékkal. Az eMarketer most először jelzett előre csökkenést mind a három korcsoportban.

Insta és Snapchat

Ez végeredményben azt jelenti, hogy a közösségi oldal kétmillió 24 év alattit veszíthet idén. De nem mindegyikük megy át az Instagramra. Az eMarketer előrejelzése szerint utóbbi platform 1,6 millió felhasználóval gazdagodhat, míg a rivális Snapchat 1,9 millióval, így nekik továbbra is több felhasználójuk lesz a 12-24 éves generációban.

Mindazonáltal az Egyesült Államokban az Instagram továbbra is nagyobb, mint a Snapchat, előbbinek 104,7 millió felhasználója van, és 13,1 százalékos növekedést ért el tavaly, utóbbinak pedig 86,5 millió felhasználója, 9,3 százalékos növekedéssel.

"A Snapchat nemsokára nagyobb növekedést tapasztalhat az idősebb korosztályokban, hiszen az újradizájnolt platformjuk egyszerűbbé válik" - véli Debra Aho Williamson, az eMarketer fő elemzője. "A kérdés az lesz, hogy a fiatalabb felhasználók továbbra is menő dolognak tartják-e majd a Snapchatet, ha szüleik és nagyszüleik is rajta vannak. A Facebooknál ugyanis pont ez a probléma.

Hirdetés
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Karnyújtásnyira a jövő

Ennyi nagy név egy helyen legfeljebb egy menő magazinban szerepel együtt, a...

Hirdetés
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Ki kapjon több uniós pénzt, Kelet vagy Dél?

Brit sajtóértesülések szerint több tízmilliárd euró fejlesztési forrást...

Vagyon

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok, vagyonuk egy év alatt 890 milliárd...

Csökkent a Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona...

Hirdetés
Találtuk

Megkérdezték a magyarokat, hogy mitől lesznek boldogok

Mi a legfontosabb az életben? Mi tesz boldoggá? Erre a kérdésre keresték a...

Ezek a magyar városok a legjobbak szelektív hulladékgyűjtésben

Ha Magyarország minden településén...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A botrány ellenére is verte a várakozásokat a Facebook »