Ellenzi a Huawei kizárását a német belügyminiszter

| forrás:
MTI/dpa
| olvasási idő: kb. 1 perc

Ellenzi a kínai Huawei Technologies mobil távközlési berendezés gyártó vállalat kizárását a németországi hálózatfejlesztési projektekből Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szombati számában megjelent interjú alapján.

"Nem támogatom egyetlen termék kizárását sem a piacról csak azért, mert később esetleg valami történhet miatta" - jelentette ki a lapnak a belügyminiszter. "Ellene vagyok mindenféle totális és megkülönböztetés nélküli kereskedelmi korlátozásnak" - mondta. A belügyminiszter szerint a kínai technológiai beszállító vállalat kizárása több évvel visszavetné a németországi mobilhálózati fejlesztéseket. "Nem gondolnám, hogy az ötödik generációs németországi mobiltávközlési hálózat kiépítése a Huawei részvétele nélkül belátható időn belül megoldható lenne" - fogalmazott. Ha szükséges, akkor viszont pótlólagos hálózati biztonsági intézkedéseket kell hozni - tette hozzá.

A belügyminiszter a kérdésben osztja Angela Merkel kancellár álláspontját. A német szabaddemokraták (FDP) parlamenti képviselője Manuel Höferlin "nehezen felbecsülhető biztonsági kockázatot" lát a Huawei bevonásában a németországi mobilhálózati fejlesztésekbe. "A belügyminiszter és a kancellár jobban tenné, ha komolyan venné a tanácsadóik és az államvédelmi szolgálatok figyelmeztetéseit és felülvizsgálnák álláspontjukat" - mondta. "Felszólítom a német kormányt, hogy az elnyomó kínai rendszer számára megfigyelési célokat szolgáló berendezéseket szállító vállalatok európai piacról való kizárása mellett járjon el Brüsszelben" - mondta.

Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Ezt olvasta már?

Gyorsult az infláció növekedése Németországban »