Ennyit hozott az év vége a Telekomnak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Telekom ügyfelei által az év végi ünnepek alatt generált mobilinternet-forgalom mintegy 35 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezen belül a 4G adatforgalom több mint 3 és félszeresére emelkedett - közölte a szolgáltató.

A Telekom tapasztalatai szerint folytatódik az a tendencia, hogy a kommunikációs szokások az online irányába mozdulnak el, és az okos készülékek rohamos terjedésével egyre többen használják a mobilinternetet. 2014-ben karácsonykor és szilveszterkor már egyértelműen a mobilnet kapott nagyobb szerepet, míg az ünnepek alatt küldött SMS-esek száma tovább csökkent.

Karácsonykor és december 24-én a Telekom ügyfelei összesen több mint 8 és fél millió SMS-t és MMS-t küldtek, ez az adat a tavalyi évhez viszonyítva mintegy 10 százalékos csökkenést mutat. A szöveges és multimédiás üzenetek forgalma évről-évre enyhén mérséklődő visszaesést mutat: már 2013-ban is 13 százalékkal kevesebb SMS-t és MMS-t küldtek az előző évhez képest az ügyfelek.

A forgalom szempontjából a legkimagaslóbb időszak szilveszter éjszakáján volt, december 31-én és január 1-jén összesen közel 9 millió szöveges üzenetet küldtek a Telekom hálózatán.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A Magyar Telekom 5,2 milliárd forint értékben vásárolt vissza »