Ezt a kínai céget érdemes lesz megjegyezni

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A SenseTime kínai techcég 600 millió dollárnyi tőkét gyűjtött össze egyetlen finanszírozási körben - írja a CNBC.

Ez az vállalat szerint a mesterséges intelligencia (AI) iparág valaha volt legnagyobb kockázati tőkebefektetése.

Róluk van szó

A SenseTime egy kevésbé ismert vállalat AI-vállalat, pedig a cég értékét hárommilliárd dollárra becsülik. Egyik fő profiljuk az arcfelismerő technológia, ami például bankkártya-hitelesítéshez használható, az ügyfeleik között pedig olyan cégek vannak, mint a kínai állam telekommunikációs óriása a China Mobile, a szintén kínai telefongyártó Huawei vagy épp az amerikai chipgyártó Nvidia.

Ha szeretnéd megismerni, hogyan kereskednek a profik az online tőzsdén, a Tőzsde napon konkrét tippeket kaphatsz tőlünk, amelyeket azonnal beépíthetsz a kereskedésedbe. A részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! (x)

A SenseTime a Hondával is dolgozik önvezető technológiák kifejlesztésén, valamint a Qualcommal algoritmusokon és okostechnológiákon. Utóbbi cég egyébként még korábban be is fektetett a kínai AI-vállalatban, bár ennek mértéke nem volt publikus. A mostani befektetési forduló előtt egyébként a cég tavaly júliusban már hozzájutott egy 410 millió dolláros tőkeinjekcióhoz.

Mire megy a pénz?

A SenseTime tervei szerint az összeszedett pénzt az AI-platformjuk fejlesztésére, a technológiai innovációk elősegítésére és új üzleti lehetőségek megnyitására fogják felhasználni. Li Hszu, a cég vezérigazgatójának elmondása szerint több kínai és külföldi partnerrel szeretnének együttműködni a jövőben, de a most összegyűjtött tőke abban is segítségükre lesz, hogy minél inkább kibővítsék a mesterséges intelligencia ipari felhasználását.

A kínai kormány tervei szerint az országból világvezetőt csinálnának az AI technológiák terén. A szektor értékét 1 trillió jüanra, azaz 147,7 milliárd dollárra növelnék. Januárba pedig azt jelentették be, hogy 2,1 milliárd dollárból létrehoznak egy AI kutatási-fejlesztési központot, amiben nagyjából 400 cég dolgozhatna.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kína 6 százalék körüli GDP növekedésre számított »