Felhőből érkezik a hitelezés a Ciceroval

| forrás:
IBM
| szerző: | olvasási idő: kb. 3 perc

Az IBM partnerségre lépett a Circeoval, egy magyar fintech vállalattal. A Circeo az IBM Public Cloud segítségével szeretné felgyorsítani globális terjeszkedését. A cég új és innovatív digitális hitelkonstrukciókat alakított ki az IBM nyilvános felhőjén futtatott Red Hat OpenShift használatával.

Ez a környezet rendkívüli rugalmasságot, biztonságot és még gyorsabb elérhetőséget biztosít az ügyfelek számára. A Circeo 2014-es alapítása óta az IBM Public Cloudot alkalmazza, és több stratégiai projektben is együttműködik az IBM-mel, nyilvános felhő szolgáltatásának előnyeit kihasználva. Az IBM által kínált technológiai környezet gyorsabb innovációt, jobb felhasználói élményt, új üzleti modellek és új technológiák bevezetését teszi lehetővé, többek között azért is, mert az IBM Public Cloud a legbiztonságosabb és legnyitottabb ilyen típusú üzleti szolgáltatás.

Felhőben is teljes jogszabályi megfelelés

A pénzügyi világ gyorsan változik és egyre komolyabb kihívásokkal néz szembe. Változik az ügyfelek viselkedése, egyre szigorúbbak a biztonsági követelmények és előírások miközben folyamatosan nő az igény a digitális megoldások iránt. Egyre több és több szereplő ismeri fel, hogy csak akkor tud megfelelni a piacnak, az ügyéligényeknek és az iparági kihívásoknak a digitális világban, ha részben vagy teljesen nyilvános felhőszolgáltatásra építi a tevékenységét. 2019 októberében az IBM már bejelentette, hogy számos, szigorúan szabályozott iparágban működő vállalat választotta a cég nyilvános felhőjét a kritikus folyamatok kiszolgálására.

Az IBM szolgáltatásával a Circeo képes kihasználni a nyilvános felhő nyújtotta előnyöket, az innovációt és az agilitást, miközben képes teljesíteni a jogszabályi megfeleléshez szükséges szigorú biztonsági követelményeket, ideértve az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) által előírt kötelezettségeiket is.

Több mint 1 millió hitelügylet

A Circeo a „TheLoanFactory” nevű platformját futtatja az IBM Public Cloud-on. A cég szolgáltatott szoftver (SaaS) modellben értékesíti a platformot olyan szervezetek számára, akik testreszabott pénzügyi termékeket, hiteleket kínálnak ügyfeleiknek. A platformot használó hitelkibocsájtók teljes életciklusukon át kezelhetik az általuk kínált pénzügyi termékeket a szoftverben. A platform számos típusú hitelt képes kezelni a lízingtől a jelzálogkölcsönökön át a kisvállalati hitelekig, valamint bármilyen más, egyéni igényekre szabott finanszírozási termékeket is. A „TheLoanFactory” indulása óta több mint egymillió, 2020. január 1-je óta több mint 20 000 hitelkérelmet dolgozott fel sikeresen.

- A Circeo egy 21. századi felhőalapú hitelezési megoldást kínál bankoknak és pénzügyi szolgáltatóknak. Az IBM Public Cloud biztosítja a megfelelő infrastruktúrát, biztonságot és megbízhatóságot ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk ügyfeleink elvárásait. A TheLoanFactory az IBM nyilvános felhőjének egyedülálló szolgáltatásaira épül a dedikált fizikai szerverektől a Red Hat OpenShift Container Platformjáig – mondta el Matthieu M. Job, a Circeo vezérigazgatója. – Az IBM nyilvános felhőszolgáltatása hatékonyabbá tette működésünket, így a platform több hitelkérelmet tud feldolgozni, és gyorsabban tudunk új megoldásokkal előállni ügyfeleink számára. A nyilvános felhő azt is lehetővé teszi, hogy tovább bővíthessük a meglévő ügyfeleinknek kínált szolgáltatások portfolióját, új ügyfeleink pedig minden korábbinál gyorsabban elkezdhessenek profitálni megoldásaink használatából.”

- Izgatottan nézünk a jövőbe és folytatjuk a már eddig is eredményes együttműködésünket a Circeo csapatával. Nagy öröm számunkra, hogy az IBM nyilvános felhőjére esett a választásuk, hogy ideális platformot biztosítsanak az innováció felgyorsítására, ügyfeleik igényeinek maximális kielégítésére és a szigorú biztonsági és szabályozási követelmények teljesítésére” – mondta el Rehus Péter, az IBM országigazgatója. – Az IBM Public Cloudot úgy tervezték, hogy a lehető legmagasabb szintű biztonságot, adatvédelmet és vállalati szintű infrastruktúrát biztosítson az ügyfeleknek, többek között a Red Hat OpenShift futtatásához. Nyilvánvaló, hogy a felhőalapú innováció következő hullámában a Kubernetes-re és a konténerekre épülő nyílt architektúrák játszák majd a főszerepet.

 

A Circeo-ról

 

A magyar alapítású, Párizsban és Londonban is irodákkal rendelkező Circeo egy hitelnyújtási technológiai szolgáltató, amely a TheLoanFactory megoldásával a rugalmas, digitális SaaS hitelezési platformok következő generációját képviseli. A TheLoanFactory egy több termékből álló, többcsatornás, több országra kiterjedő és többnyelvű rugalmas platform, amely moduláris felépítésével alkalmas mindenféle típusú lakossági és kkv-hitelek és lízingtermékek kezelésére; létrehozás, számlavezetés és szerviz (back-office) és adósságbehajtás, és ugyanakkor rugalmassága lehetővé teszi a kiválasztott modulok használatát. Továbbá a platform exkluzív kód nélküli konfigurációs motorján keresztül és mikro-szolgáltatásokon, konténereken és API-átjárókon alapuló modern architektúrájának köszönhetően példátlan mértékű rugalmasságot biztosít.

 További információ: https://www.circeo.today/en/

 

Az IBM Cloudról


Több mint 20 milliárd dollár éves bevétellel az IBM vezető vállalati hibrid felhő üzletágat épített. Ez magában foglalja a szolgáltatásként kínált ajánlatokat; szoftverek, hardverek és professzionális szolgáltatások átfogó választékát, amelyek lehetővé teszik az IBM számára, hogy felhőalapú megoldásokat ajánljon, mozgasson, építsen és kezeljen az állami, a magán és intézményi környezetben. Globális hálózatán keresztül 19 országban, 18 elérhetőségi zónában, 6 régióban működő több mint 60 felhő adatközpont segítségével az IBM nyilvános felhő minden iparágban segíti a vállalkozásokat biztonsági, rugalmassági, a teljesítmény és a globális telepítési követelményeik teljesítésében. Nyílt forráskódú, multitenant környezetre építve az ügyfelek számára hozzáférést biztosít egy vállalati szintű IaaS-hez és egy vezető PaaS-hez, amely a legújabb fejlesztői képességeket és készenléti innovációs motorokat biztosítja számukra. Ez több mint 190 natív felhőalapú API-t tartalmaz, ilyen például az AI, a blockchain, az IoT, a kiszolgáló nélküli számítástechnika és a kvantumszámítás, valamint a következetes funkciókat egészen a szélekig.

Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

4IG 627 (2,79 ) AKKO Invest 441 (-2,11 ) ALTEO 736 (-1,08 ) APPENINN 362 (6,47 ) AutoWallis 89 (0,57 ) CIGPANNONIA 323 (6,25 ) CyBERG 890 (4,71 ) DELTA 93 (-0,85 ) EHEP 1990 (3,92 ) FUTURAQUA 70 (-5,55 ) GSPARK 3200 (1,59 ) Gloster 2350 (-2,08 ) KULCSSOFT 1635 (0,93 ) MASTERPLAST 642 (0,63 ) MOL 1810 (-1,63 ) MTELEKOM 387 (1,84 ) NORDTELEKOM 28 (0,71 ) NUTEX 28 (-4,48 ) OPUS 269 (5,49 ) OTP 10880 (4,31 ) OTT1 171 (-1,50 ) PANNERGY 640 (4,23 ) RABA 808 (-0,98 ) RICHTER 7030 (-1,68 ) SET Group 67 (-4,42 ) TAKAREK 491 (3,15 ) WABERERS 1115 (1,36 ) ZWACK 16300 (-0,91 )