Halálra rémisztette a felhasználókat az Amazon

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az okos hangszóró több felhasználója is arra panaszkodott az elmúlt napokban, hogy az rendszertelen időközönként eleresztett egy vérfagyasztó kacajt. Az Amazon azt állítja, tudják miért történhetett ez, és dolgoznak a problémán - írja a Business Insider.

A beszámolók

"Minden egyes alkalommal, amikor Alexa nevet, valahol meghal egy angyal" - írja Elon Musk a jelenségről. Egy másik felhasználó arról számolt be a közösségi médiában, hogy amikor lefeküdni készült, kiadta az utasítást "Alexa kapcsold le a lámpákat" (Alexa, lamp off), erre a dekoratív okos hangszóró elkezdett nevetni. Közben a lámpák végig égve maradtak. A férfi egyedül él, így ez az élmény még rémisztőbbnek hatott.

Mást a legmélyebb álmából verte fel a női kacaj, míg egy férfi épp az anyjával beszélgetett, amikor Alexa a semmiből kezdett el nevetgélni. Egyrészt semmi vicces nem hangzott el, másrészt a rendszer tulajdonosa még azt is hozzátette, hogy azért örülne, ha ennek nyomán senki se gyilkolná meg álmában.

A megoldás és a magyarázat

Ahogy a napokban elkezdett terjedni a hír, az Amazon is megpróbált gyorsan reagálni arra, és rövid távon kijavítani a hibát. Állításuk szerint a nevetés akkor hangzott el, amikor Alexa úgy hallott egy utasítást, mintha az az "Alexa, nevess"-nek  (Alexa, laugh) felelt volna meg. Ez az "Alexa, lamp off"-sztori esetében könnyen elképzelhető, az éjszaka közepén szirénázó női kacaj esetében kevésbé.

Mindenesetre a probléma kiküszöbölésének ennek nyomán láttak neki, és megváltoztatták az "Alexa, laugh" utasítást "Alexa, can you laugh?"-re (Alexa, nevetnél?), továbbá a hisztérikus hahotázást egy szolidabb "hihihi"-re cserélték, és a nevetés se rögtön morajlik fel a hangszóróból, hanem egy "Persze, nevethetek" (Sure, I can laugh) mondat előlegezi meg - számolt be erről az Amazon.

Hirdetés
Brexit

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium közölte, kérdésessé válna...

A brit kormány várakozása szerint októberre meglesz a teljes körű...

http://www.AutoAlkatreszONLINE24.hu
Hirdetés
Szavazz!

Megfizethetetlen lesz Budapest?

Egymilliós négyzetméterárat prognosztizál a budapesti belváros lakáspiacán...

Megszenvedjük az olasz válságot?

Kudarcba fulladtak az olasz kormányalakítási kísérletek, szakértői kormány...

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Vagyon

A tűzzel rég nem látott méretű füst és koromszennyeződés is keletkezett.

Kedd éjszaka felhőszakadás és hatalmas erejű szél okozott károkat elsősorban...

Hirdetés
Találtuk

Stresszes vagy? A tengerészgyalogosok ezt így oldják meg

Egy egyszerű öt perces trükk, ami ha a harcban működik, akkor nálad is fog.

A gazdaság is megérzi, ha sok az elhízott ember

Magyarországon akár az összes egészségügyi közkiadás egyhatoda, azaz évi több...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Kevés van belőlük, és egymástól lopkodják »

4IG 3500 (-1,13 ) ESTMEDIA 127 (1,60 ) MOL 2606 (-0,31 ) NUTEX 38 (-7,32 ) OPUS 700 (0,14 ) OTP 9940 (-1,39 ) OTT1 270 (-2,17 ) PANNERGY 664 (-0,90 ) RICHTER 5050 (0,70 ) SET Group 255 (1,19 ) ZWACK 17700 (-0,28 )