-->

Hivatalos: mindjárt jönnek az új Nokia telefonok

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Foxconn távközlési beszállító és összeszerelő vállalat termelési bázisára építve újra bevezeti a Nokia márkát az okostelefon piacra a hat hónappal ezelőtt kifejezetten erre a célra létesített finn HMD Global vállalat.

Jön, jön, jön

A HMD Global licenc-megállapodást kötött a Nokia márkanév használatáról a már csak mobil távközlési hálózati berendezéseket gyártó Nokia Corp. vállalattal. A Nokia Corp. 2014-ben adta el mobiltelefon készülék üzletágát a Microsoftnak.

A licenc-megállapodás értelmében a HMD Global tíz évre kizárólagos jogot kapott a Nokia márkanév használatára okostelefonokra és táblagépekre. A Nokiának a HMD Global jutalékot fizet márkanév és mobil technológiai szabadalmak használatáért. A Nokia nincs befektetése a HMD Globalban.

A HMD Global a közismert Nokia márkával, a Nokia egykori vezető munkatársaival és a tajvani Foxconn termelési hátterével felvértezve jó alapokkal indul az okostelefon piacon. Az Android operációs rendszeren futó Nokia okostelefonokat 2017 első felében mutatja be a HMD Global.

De milyen lesz?

Augusztusban arról szóltak a pletykák, hogy két felsőkategóriás, Android 7.0 Nougatot futtató mobil kerül piacra. Mindkettő esetében víz- és porálló modellekre számíthatunk, a kisebbik a tippek szerint 5,2, a nagyobbik pedig 5,5 inch-es, OLED kijelzős, QHD felbontású képernyővel lesz felszerelve.

Más hírek szerint Snapdragon 820-as processzorra, 22,6 megapixeles hátoldali kamerával és fémvázban érkeznek majd a legújabb Nokiák. Pletykák indultak arról is, hogy még fél éven belül két középkategóriás okostelefon is helyet kap a kínálatban.

Arto Numela a fejlesztő cég vezetője akkor azt nyilatkozta, hogy tisztában vannak vele mennyire várja a világ az új Nokia telefonokat, és keményen dolgoznak azon, hogy szerethető Nokia eszközöket hozzanak létre.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Az utakra viszi 3D-s kijelzőjét a Continental »