Idehaza is forró téma a blokklánc

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Ismét blokklánc-konferenciát rendeznek Budapesten: a Blockchaineum 2.0 mintegy 50 előadás és workshop keretében teljes körű nemzetközi kitekintést ad a technológia jelenéről és jövőjéről, ezzel egy időben egy blokklánc versenynek is otthont ad - közölték a szervezők az MTI-vel.

Újra konferencia lesz

Az első hasonló rendezvényen tavaly közel 600-an vettek részt. A május 23-án az Akvárium Klubban tartandó Blockchaineum 2.0. főszervezője, Czeglédi Tamás a közlemény szerint kiemelte: az előző konferencia óta eltelt bő fél év alatt rengeteg újdonság látott napvilágot, a blokklánc technológia felhasználási területe szerteágazóbbá vált, és a fejlődésnek még korántsincs vége.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Ezért nem volt kérdés, hogy széles nemzetközi kitekintés mellett rendezik meg a konferencia második állomását, amelyre 14 országból érkeznek szakértők, akik bemutatják a globális trendeket és prognózisokat fogalmaznak meg a kriptovaluták és a blokklánc világát illetően. Az egész napos eseményen a résztvevők négy teremben olyan kiemelt témákat járnak körbe, mint a decentralizált internet, a kriptovaluták világa vagy a blokklánc technológia hatása a társadalomra.

A rendezvényen jelen lesz többek között Raja Sharif, a FarmaTrust vezérigazgatója, Ray Youssef, a Paxful vezérigazgatója, Yagub Rahimov ICO szakértő, valamint Dylan Sharkey, az IUNGO Network elnöke is. A Blockchaineum 2.0 teret ad az első országos blokklánc verseny, a Block Knights Contest döntőjének, amelyen három csapat - a CarChain, a P2P Car Rental és a Minereon - mérkőzik meg a több mint egymillió forint értékű blockchain csomagért.

Számtalan dologra lehet használni

A fődíj egyebek mellett tanácsadást, mentorálást és a projekt további fejlesztéséhez szükséges eszközöket tartalmaz. A blokklánc-technológia (blockchain technology) egy módszer, amelynek alkalmazásával lehetővé válik különböző értékek és adatok egyszerű cseréje.

E technológia segítségével létre lehet hozni digitális fizetőeszközt, így a bitcoin és más kriptodevizák mögött is ez a módszer áll, ám a blokklánc lehetőséget teremt például közvetítők nélküli fizetésekre és átutalásokra is. Pénzmozgatás esetén a tranzakciók történetét egymástól független és egyenrangú számítógépek tartják nyilván és bővítik tovább, és ezekhez bárki csatlakozhat.

Több pénzügyi óriás, így a JPMorgan, a Goldman Sachs, a UBS és a Crédit Suisse már dollármilliókat fektetett a blokklánc-technológia fejlesztésébe annak reményében, hogy egyszerűsíteni és csökkenteni tudják olyan tranzakciók költségeit, mint például a nemzetközi pénzátutalások vagy értékpapír-elszámolások.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nemsokára megérkezhet a teljesen önvezető Tesla »