Így válik elemezhetővé az egészségügyi big data

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Új megoldásokat dobott piacra az SAP, mellyel a személyre szabott gyógyítást kívánja elterjeszteni világszerte. Csak a tengerentúlon ez 750 milliárd dollárral csökkenthetné az egészségügyi kiadásokat - tudtuk meg a

Elemezhető vállnak az adatok

Az alkalmazások lényege, hogy a rendelkezésre álló nagy mennyiségű adatok alapján a beteg számára legkedvezőbb eljárást tudják kiválasztani az orvosok, a kutatók. A nagy mennyiségű adatokat jól jellemzi, hogy az egészségügy az egyik legnagyobb big data előállító: a világ adatmennyiségének 30%-át adja e szektor.

A szoftvergyártó Foundation for Health névre keresztelt megoldása egy rendszerben kezeli és elemzi a gyógyítással összefüggő összes adatot, mint pl. orvosi eredmények, kutatások, DNS szekvenciák, mindezt valós időben. A technológia ennek köszönhetően utat nyit az új gyógyszerek, eljárások kifejlesztéséhez is.

Segítik a klinikai kísérleteket

Erre a platformra fejlesztették a Medical Research Insights nevű alkalmazást, amellyel a klinikai kísérletek válhatnak hatékonyabbá. A megoldással többek közt az adott tesztekre leginkább alkalmas betegeket tudják könnyen kiválasztani. Az adatvizualizációs képességét használva egyszerűbben lehet összefüggéseket, trendeket találni az egyes betegcsoportok, és jellemzők között, valamint elvégzi a beavatkozások utáni túlélési görbe (Kaplan-Meier analízis) meghatározását is.

Az SAP, mint  a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata nem új szereplő az egészségügy területén, közel 8000 egészségügyi szolgáltató használja megoldásait. A vállalat jövőre újabb applikációkat tervez forgalomba hozni e téren.

Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Ezt olvasta már?

NAV: 18,7 milliárdos informatikai fejlesztés »