Így válik elemezhetővé az egészségügyi big data

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Új megoldásokat dobott piacra az SAP, mellyel a személyre szabott gyógyítást kívánja elterjeszteni világszerte. Csak a tengerentúlon ez 750 milliárd dollárral csökkenthetné az egészségügyi kiadásokat - tudtuk meg a

Elemezhető vállnak az adatok

Az alkalmazások lényege, hogy a rendelkezésre álló nagy mennyiségű adatok alapján a beteg számára legkedvezőbb eljárást tudják kiválasztani az orvosok, a kutatók. A nagy mennyiségű adatokat jól jellemzi, hogy az egészségügy az egyik legnagyobb big data előállító: a világ adatmennyiségének 30%-át adja e szektor.

A szoftvergyártó Foundation for Health névre keresztelt megoldása egy rendszerben kezeli és elemzi a gyógyítással összefüggő összes adatot, mint pl. orvosi eredmények, kutatások, DNS szekvenciák, mindezt valós időben. A technológia ennek köszönhetően utat nyit az új gyógyszerek, eljárások kifejlesztéséhez is.

Segítik a klinikai kísérleteket

Erre a platformra fejlesztették a Medical Research Insights nevű alkalmazást, amellyel a klinikai kísérletek válhatnak hatékonyabbá. A megoldással többek közt az adott tesztekre leginkább alkalmas betegeket tudják könnyen kiválasztani. Az adatvizualizációs képességét használva egyszerűbben lehet összefüggéseket, trendeket találni az egyes betegcsoportok, és jellemzők között, valamint elvégzi a beavatkozások utáni túlélési görbe (Kaplan-Meier analízis) meghatározását is.

Az SAP, mint  a világ egyik legnagyobb szoftvervállalata nem új szereplő az egészségügy területén, közel 8000 egészségügyi szolgáltató használja megoldásait. A vállalat jövőre újabb applikációkat tervez forgalomba hozni e téren.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Egymilliárdért fejlesztett a Varga Pincészet »