Ilyen telefont korábban még senki nem csinált

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Lenovo nemrég bemutatta a PHAB2 Pro-t - a világ első Tango technológiájú, kiterjesztett valóság (AR) élményt nyújtó okostelefonját -, valamint a kétkamerás PHAB2 Plus-t és a nagyméretű PHAB2 okostelefonokat.

Ilyen még nem volt a piacon

A semmilyen más telefonhoz nem hasonlítható, a Tango technológia – a Google szoftvere és szenzorai, amelyek érzékelik és feltérképezik az eszköz környezetét – által vezérelt Phab2 Pro lehetővé teszi a lenyűgöző okostelefonos kiterjesztett valóság élmény megélését. Például az AR alkalmazásokat használó tanulók élethű virtuális dinoszauruszokat varázsolhatnak az osztályterembe, és hatékonyabbá tehetik a tanulást az AR adatrétegekkel, amelyek megjelennek, ahogy körüljárják a régmúlt idők teremtményeit.

A játékos kedvűek virtuális dominót játszhatnak a konyhaasztalon, digitális kedvenceket tarthatnak a hálószobában és megküzdhetnek a lakást elözönlő idegen lényekkel. A Tango technológiával ellátott PHAB2 Pro megváltoztatja annak a módját, ahogy az emberek használják a belső tereket olyan új élmények létrehozásával, mint a jövőbeli kiterjesztett valóság múzeumi túrák a GuidiGO alkalmazással. A Tango révén a PHAB2 Pro páratlan okostelefonos élményeket kínál, amelyek a tanulás révén idővel egyre fejlettebbé válnak.  

Isteni szikra kellett hozzá

“Egy ragyogó ötlet alapján egy kereskedelmileg életképes mobil eszközt hoztunk létre.” – mondta Jeff Meredith, a Lenovo Android és Chrome Computing üzletágának alelnöke és vezérigazgatója.

“Attól a pillanattól kezdve, hogy megismertük a Tango-t, tudtuk, hogy nagy dobás lesz, csakúgy, mint a GPS. Azonban ahhoz, hogy a PHAB2 Pro valóban egy korszakalkotó termék legyen, az átlagos felhasználók számára megfizethető eszközként fejlesztettük ki, amely nem csupán egy csúcskategóriájú telefon, hanem egy minden tekintetben fantasztikus képességű mobil eszköz.”

“A Tango lehetővé teszi az eszközök számára, hogy érzékeljék a mozgást és a teret, melynek eredményeképpen megváltoztatják annak a módját, ahogyan kapcsolatba lépünk a környezetünkkel. Hiszünk abban, hogy a helyzetkövető technológiával felszerelt eszközök elterjednek, és örömünkre szolgál, hogy a PHAB2 Pro bemutatja ezeket az új képességeket, még hasznosabbá téve az okostelefont.” – mondta Johnny Lee, a Google műszaki igazgatója.

A lakásban is jól használható lesz

A háztulajdonosok ugyancsak jó hasznát vehetik a PHAB2 Pro-nak otthonuk felújításakor azáltal, hogy megjeleníthetik a berendezési tárgyakat a szobákban. A lakásfelújítással kapcsolatos termékeket árusító Lowe’s cég az egyik első partnerként fejlesztett ki Tango képes alkalmazást, a Lowe’s Vision-t.

Az app lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy a Tango technológia segítségével felmérjék a belső tereket, és megtekintsék, hogy a megvásárolni kívánt bútorok, burkolatok hogyan néznek ki és hogyan illeszkednek egymáshoz egy szobában. A Lowe’s Vision révén a vásárlók a kiterjesztett valóság eszközök új generációját vezérelhetik pusztán az ujjuk érintésével.

“A Tango technológia minden korábbinál szemléletesebben teszi lehetővé a vásárlók számára annak megtekintését, hogy lakásfelújítási elképzeléseik miképpen néznek ki a valóságban.” – mondta Richard Maltsbarger, a Lowe’s fejlesztési vezetője.

“A PHAB2 Pro-val a vásárlók egy olyan eszköz birtokába jutnak, amely segít nekik lakásfelújítási projektjük magabiztos megtervezésében, elkezdésében és megvalósításában.”

A Tango mögött lévő technológia

Három alapvető technológia kelti életre a Tango által nyújtott élményt: a mozgáskövetés, a mélységérzékelés és a térmegismerés. A mozgáskövetés révén a PHAB2 Pro “szeme” 3D-ben látja az eszköz helyzetét.

A térmegismerés informálja az okostelefont a környezetében elfoglalt helyéről, míg a mélységérzékelés a felületek és akadályok észlelésével lehetővé teszi a környező világ alakjának elemzését. És a másodpercenként több mint 250 ezer mérést végző szenzorok révén egy okostelefon most első ízben képes vizualizálni és felismerni az őt körülvevő tárgyakat és környezetet.

Prémium okostelefon dizájn

Bár a Tango teszi egyedülállóvá a PHAB2 Pro-t, az eszköz önmagában is egy prémium kategóriájú okostelefon. A PHAB2 Pro (csakúgy, mint a többi PHAB2 eszköz) tartalmazza a Dolby AudioTM Capture 5.1 technológiát Dolby Atmos lejátszási képességgel annak érdekében, hogy az élet emlékezetes pillanatait megörökítő videókat kiváló minőségű hanggal lássa el. A Dolby Audio Capture 5.1 révén kristálytiszta, 5.1 csatornás surround hangot rögzíthetünk a három mikrofon és a zajcsökkentő funkció segítségével, míg a 16 MP-es kamerával pengeéles videókat készíthetünk.

A PHAB2 Pro a Tango-ra optimalizált, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 652 processzorral, 4 GB memóriával és a Fluence Pro zajcsökkentő technológiával kerül forgalomba. Ha pedig Dolby Atmos tartalmat tekintünk meg fejhallgatóval, az események középpontjában érezhetjük magunkat a magával ragadó, mozgó hangnak köszönhetően. A 6,4 hüvelykes PHAB2 Pro intelligens Assertive Display kijelzője borotvaéles QHD (2560 x 1440 képpontos) felbontást kínál, valamint képes a környezet fényviszonyai és a tartalom alapján optimalizálni a képminőséget.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

150 milliárd forint jut turisztikai fejlesztésekre »

4IG 689 (-1,01 ) AKKO Invest 468 (0,43 ) ALTEO 782 (0,26 ) ANY 1275 (2,82 ) AutoWallis 88 (6,04 ) CIGPANNONIA 179 (-2,19 ) CyBERG 1020 (-0,97 ) DELTA 101 (-3,26 ) Duna House A 3220 (-1,83 ) EHEP 3110 (-5,76 ) ENEFI 340 (1,80 ) FORRAS/OE 1170 (1,74 ) FUTURAQUA 76 (-0,26 ) GSPARK 3460 (-1,14 ) KULCSSOFT 1680 (0,60 ) MASTERPLAST 656 (4,79 ) MOL 2000 (1,68 ) MTELEKOM 382 (-3,54 ) NUTEX 30 (2,36 ) OPUS 280 (0,72 ) ORMESTER 11500 (-2,13 ) OTP 11580 (2,66 ) OTT1 211 (-0,47 ) PANNERGY 644 (0,94 ) RABA 920 (0,44 ) RICHTER 7025 (0,79 ) SET Group 70 (0,86 ) TAKAREK 524 (0,77 ) WABERERS 894 (-1,76 )