Kellenek a sofőrök az autókba?

| szerző:

Új korszak kezdődött a közlekedésben. Már áldozata is van az önvezető autóknak. A halálos gázolás után az Uber felfüggesztette a "robot vezetők" tesztelését az amerikai nagyvárosokban. Ön szerint kellenek a sofőrök az autókba? Szavazzon!

Kellenek Hogyne kellenének, az arizonai halálos baleset mindennél élesebben világított rá, hogy nem bízhatunk meg feltétel nélkül a technológiában. Ráadásul, a zebrán gázolták el az amerikai gyalogost. Arról nem is szólva, hogy alig egy éve folynak a vezető nélküli Uber tesztek a tengerentúli nagyvárosokban, s nem ez volt az első baleset. Korábban is ütközött a „robot” sofőr, mert nem tudta kezelni azt a mindennapos esetet, hogy valaki nem adja meg az elsőbbséget. Az autókba tehát kellenek az emberek, mert a gépek túl precízek, túlságosan szabálykövetőek, s a bármikor csődöt mondhatnak, ha olyan helyzettel kerülnek szembe, melyre nem programozták "őket".

Feleslegesek Az emberi mulasztás, gondatlanság vagy épp szándékos elkövetés miatt történt számtalan baleset áll szemben a gépek által okozott pár esettel. Ami az immár egyéves tesztelési időszakot, s a nagyvárosi, közlekedési stresszes környezetet figyelembe véve, egészen elenyésző. És arról se feledkezzünk meg, hogy az arizonai Tempében történt gázoláskor is ott ült egy sofőr az autóban, mégsem tehetett semmit. Az emberi reakcióidő jellemzően elmarad az automatáké mellett, vagyis számos vészhelyzetben az ember is tehetetlen. Korai lenne tehát ítéletet mondani az önvezető autók felett, melyek továbbra is a balesetek számának leszorítását ígérik.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Gyorsan emelkedik a repülőtéri forgalom »