Kistelepülésekre is elviszi a 4G-t a Telekom

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Telekom másodpercenként 450 megabit (Mbps) sebességű mobilinternetet kapcsolt be pénteken Gödöllőn, az országban elsőként. A társaság azt is közölte, hogy egy éven belül csaknem az összes kistelepülésen elérhetővé teszi a 4G technológiát.

A Telekom pénteki közleménye szerint a frekvenciatenderben vállalt kötelezettségeivel összhangban 2017 novemberig közel az összes 1000-6000 fős településen és az 1774, ezernél kisebb lakosú településből több mint 1500-ban elindítja 4G szolgáltatását a 800 megahertz (MHz) frekvenciasáv felhasználásával.

A Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg 97,6 százalékos, az év végére pedig eléri a 98 százalékot, a beltéri lefedettség pedig 87 százalékra emelkedik.

A vállalat emellett folyamatosan fejleszti 300 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet hálózatát is, amely már több mint 40 településen érhető el. A 450 Mbps sebességű 4G+ mobilinternet szolgáltatást az országban elsőként Gödöllőn tette elérhetővé a Telekom.

A 4G+ technológia az eddigiekhez képest akár két-háromszoros adatsebességet tesz lehetővé, a szolgáltatást megfelelő eszközök és díjcsomagok birtokában tudják kihasználni az ügyfelek - hívta fel a figyelmet közleményében a Telekom.

Hozzátették, hogy a társaság készülékkínálatában már több mint 30-féle, 300 Mbps sebességű okostelefon található, míg a 450 Mbps sebesség vételére egyelőre a nagy gyártók csúcskészülékei képesek.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Felmérés igazolja: éjjel-nappal a neten lógunk »